Ledenvergadering over nieuwe vormen van kerk-zijn

Ledenvergadering over nieuwe vormen van kerk-zijn

Fred Omvlee, predikant van de protestantse internetkerk mijnkerk.nl, zal op 31 oktober tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de VVP spreken over nieuwe vormen van kerk-zijn.

Op het kerkelijke erf is er in de afgelopen jaren veel veranderd. Mede door een daling van het aantal leden zijn kerken kritisch gaan kijken naar hun vorm: past de zondagse kerkdienst nog wel? Zijn alternatieven mogelijk? De Protestantse Kerk startte daarom Mijnkerk.nl en wilde daarmee een nieuw publiek trekken.

Fred Omvlee mag zich de eerste internetdominee van Nederland noemen. Daarnaast is hij predikant bij Defensie. In zijn carrière heeft Omvlee vaker geëxperimenteerd met nieuwe vormen van kerk-zijn. Zo werd hij bijvoorbeeld bekend door zijn Elvis-kerkdiensten en de Top2000kerkdienst.

Experimenteren met kerkdiensten is een onderwerp dat ook de VVP bezighoudt. Al enkele jaren is Vrijzinnig Perspectief actief dat inspirerende activiteiten naast de kerkdienst aanbiedt. Uiteraard zijn er meer nieuwe mogelijkheden. Om die reden wil de VVP in het komende jaren dit onderwerp vaker op de agenda zetten, op de ledenvergadering maar ook tijdens de jaarlijkse studiebijeenkomst van vrijzinnige voorgangers.

De ledenvergadering van 2015 vindt plaats op 31 oktober.

Deel dit

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

23 Nov 2017
Apeldoorn Regentessekerk

Introductie in de Amerikaanse vrijzinnigheid


23 Nov 2017
Assen Odd Fellowhuis

Lezing 'Gemeenschap scheppen'


23 Nov 2017
Oudshoornse Kerk

Lezing ´Muziek van vrouwelijke componisten´


Column

  • Column: Wat zet me in beweging?

    Wat zet ons elke dag in beweging, vraagt dominee Henri Frölich zich af? Het antwoord op die vraag is misschien wel de kern van religie.