IKON wordt in 2016 opgeheven

IKON wordt in 2016 opgeheven

De omroep IKON wordt volgens de huidige kabinetsplannen in 2016 opgeheven. Daarmee verdwijnt een eigen, protestants geluid van de tv, radio en internet. In de programma’s van de IKON was het vrijzinnige geluid altijd goed herkenbaar.

De toekomst van de Publieke Omroep staat al lange tijd op de agenda van de Tweede Kamer. Het vorige kabinet besloot miljoenen te bezuinigingen en dwong de kleine, levensbeschouwelijke omroepen zoals de IKON, RKK en de Joodse Omroep om aansluiting te zoeken bij andere, grotere omroepen.

Hierop sloot de IKON zich aan bij de NCRV in de hoop dat zij onder de vleugels van deze medechristelijke omroep een toekomst zou hebben. Die hoop is nu vervlogen. Het kabinet staakt de subsidie voor deze omroepen in 2016 en dan zal de IKON verdwijnen. In de komende de jaren zal het budget voor de protestantse omroep steeds verder worden verkleind wat zal resulteren in bezuinigingen.  

De IKON produceerde in de afgelopen jaren zeer mooie programma’s waaronder Het Vermoeden met Annemiek Schrijver en de serie Lux: Grote denkers over de toekomst.

Deel dit

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

23 Nov 2017
Apeldoorn Regentessekerk

Introductie in de Amerikaanse vrijzinnigheid


23 Nov 2017
Assen Odd Fellowhuis

Lezing 'Gemeenschap scheppen'


23 Nov 2017
Oudshoornse Kerk

Lezing ´Muziek van vrouwelijke componisten´


Column

  • Column: Wat zet me in beweging?

    Wat zet ons elke dag in beweging, vraagt dominee Henri Frölich zich af? Het antwoord op die vraag is misschien wel de kern van religie.