Nieuwe publicatie: Vrijzinnig verleden

Nieuwe publicatie: Vrijzinnig verleden

Voor wie meer wil weten over het verleden van de VVP en de NPB, is het boek ‘Vrijzinnig verleden’ een ideale publicatie.

Elf auteurs werkten mee aan het op 17 mei gepresenteerde boek. Het bevat artikelen over verschillende onderwerpen. Zo schrijft Tom-Eric Krijger over de ontstaansgeschiedenis van de Nederlandse Protestantenbond, Froukje Pitstra over de Vrije Gemeente en Dick Peters over de beroemde Vrijzinnig Christelijke Jeugd Centrale. Klaas Douwes en Marieke Fernhout schrijven over twee vooraanstaande vrijzinnig hervormde theologen: Hendrik Tjakko de Graaf en Willem Banning.

‘Het boek behandelt diverse onderwerpen uit het verleden van de Vereniging van Vrijzinnige Hervormden en de Protestantenbond en biedt daarmee een unieke inkijk in de ontwikkeling van deze organisaties’, aldus Erik Jan Tillema, redacteur van het boek.

De geschiedenis van deze organisaties is nog weinig bestudeerd en zo kan het dat in ‘Vrijzinnig verleden’ hoofdstukken staan over onderwerpen die bijna vergeten zijn geraakt.

Het boek kost € 20 (exclusief verzendkosten) en kan besteld worden via Bureau Deus.

Deel dit

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Column

  • Column: Lichtheid van geloven

    Stephan de Jong kijkt in de Adventstijd naar afbeeldingen van engelen: van hun kinderlijkheid kunnen we wel wat leren.