Raad van Kerken roept op tot keurige verkiezingsstrijd

Raad van Kerken roept op tot keurige verkiezingsstrijd

De Nederlandse Raad van Kerken (RvK) hoopt dat de komende verkiezingsstrijd ‘informatief’ en ‘verhelderend’ zal zijn.

‘Het debat mag stevig zijn, maar hopelijk ook sportief’, aldus de Raad in een verklaring. ‘Het zou jammer zijn als de vorm in plaats van de inhoud komt. Dat zou kunnen doordat vergroving en gebrek aan respect voor tegenstanders zozeer de aandacht trekken, dat de inhoud verloren gaat. Wij roepen daarom alle partijen en politici op de toon van het goed geargumenteerde debat te zoeken. Kwalitatief sterke argumenten hebben overtuigingskracht. Oneliners en sensatiezucht leiden de aandacht van de inhoud af.

‘Wij hopen op een nieuwe Tweede Kamer, niet in de eerste plaats gevuld met behartigers van de eigenbelangen van bepaalde groepen in de samenleving, maar met volksvertegenwoordigers in de ware zin van het woord. Wij hebben respect voor moedige politici, bereid tot een constructieve opstelling, of zij nu geroepen zullen worden tot het vormen en steunen van een nieuwe regering, of dat hun toekomstige rol in de oppositie zal zijn.’

De RvK is een koepelorgaan van verschillende kerken zoals Rooms-Katholieke Kerk, Protestantse Kerk, Remonstrantse Broederschap en het Leger des Heils.

Deel dit

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

23 Nov 2017
Apeldoorn Regentessekerk

Introductie in de Amerikaanse vrijzinnigheid


23 Nov 2017
Assen Odd Fellowhuis

Lezing 'Gemeenschap scheppen'


23 Nov 2017
Oudshoornse Kerk

Lezing ´Muziek van vrouwelijke componisten´


Column

  • Column: Alles kapot!

    Beeldenstormen. Het is van alle tijden. Soms kan het nuttig zijn, maar meestal is het ingegeven door angst, aldus Foekje Dijk.