Vereniging van Vrijzinnige Protestanten

VVP

Knijpen

Knijpen

De tijd van de grote voorjaarsschoonmaak ligt al weer ver achter ons. Zowel letterlijk als figuurlijk. In mijn omgeving ken ik niemand meer die in het voorjaar het beddengoed buiten hangt om te luchten, het huis met bezemen keert en alle opgehoopte vuil van het afgelopen jaar uit hoekjes wegkrabt.

Eerste VTM 2017

Eerste VTM 2017

Op 7 juni jongstleden was de eerste Vakantie Thuis Middag van dit jaar.
Een heel geslaagde middag, ook al werkte het weer niet helemaal mee.Stef Bos

Stef Bos

Zanger en liedjesschrijver Stef Bos reisde de afgelopen tien jaar de hele globe over en bundelde zijn opgedane indrukken in de voorstelling Wereldwijd. Van de Balkan tot Afrika, van Mexico tot de Lage Landen en verder. Een avond als een wereldreis, verbeeld in verhalen en muziek.

Met liefde!

Met liefde!

Het gelegenheidsensemble 'Con Amore' maakte helemaal deze naam waar: met liefde werd er gemusiceerd.
Aan het begin van de inspiratieochtend op zondag 7 mei werd de kaars aangestoken met de woorden: 'Waar de taal ophoudt, begint de muziek', ...

Vrijzinnig verleden

Vrijzinnig verleden

Mensen die geïnteresseerd zijn in het vrijzinnige verleden kunnen hun hart weer ophalen: er is een nieuwe publicatie verschenen over dit onderwerp: de artikelenbundel 'Vrijzinnig verleden'.


Vraag het maar ... ?

Vraag het maar ... ?

In Johannes 16: 23b-30 zegt Jezus tegen zijn leerlingen: "Wat je de Vader ook vraagt in mijn naam, hij zal het je geven."
Maar God is geen Sinterklaas, die je verlanglijstjes stuurt. Vaak werd en wordt kinderen geleerd dat je niet altijd iets moet vragen.

Sporen naar Pinksteren

Sporen naar Pinksteren

Ergens, lang geleden, noteerde iemand de woorden: 'Treed niet in de voetsporen van mensen uit het verleden. Zoek wat zij zochten.'
Een ongelooflijk gave, maar vooral ook een gelovige uitdrukking lijkt me.

Naamloos

Naamloos

Iedere keer wanneer ik de krant openvouw komen mij verhalen van verschrikking onder ogen. Gruweldaden die de adem doen stokken. Wat is dat toch in mensen, om een medemens bewust zowel lichamelijk als geestelijk zodanig te doen lijden, dat slechts woordeloze verbijstering rest.

Zoeken

Contact

VVP Assen

secretaris:
J. van den Poll
tel. 0592 - 37 30 50
vvpassen@gmail.com

VVP Assen op Twitter