Vereniging van Vrijzinnige Protestanten

VVP

Over de staldeur ...

Over de staldeur ...

Identiteit

Identiteit

Hij moest voor een nieuw identiteitsbewijs naar het gemeentehuis. De ellende was, dat hij maar niet kon onthouden hoe dat ook al weer heette. Het is natuurlijk ook best een moeilijk woord, 'identiteitsbewijs'. Desalniettemin, het moest, dus toog hij moedig naar de balie van het gemeentehuis.

Voltooid verleden tijd

Voltooid verleden tijd

Hij is er onsterfelijk mee geworden, met zijn gedicht 'Hebben en zijn'.
Wie kent niet die beginzinnen:
Op school stonden ze op het bord geschreven.
Het werkwoord hebben en het werkwoord zijn;

Klaagcultuur

Klaagcultuur

'Je zult het maar meemaken!' Zijn stem davert door de ruimte. Het is een druilerige namiddag, en we zitten verzameld rondom een grote tafel in een gesprekskring, waar de klaagcultuur, die huidige tijd kleurt, ter sprake komt. Nogmaals klinkt zijn stem: 'Je zou ze... !'

Startschot!

Startschot!

Niet iedere geloofsgemeenschap viert haar startzondag op dezelfde datum. Maar toch, in ieder geval valt het startschot voor een nieuw kerkelijk seizoen meestal begin september. Deze constatering doet weer eens het stof opwaaien van een gedachte die mij dikwijls bezig houdt,...

Vloek of zegen?

Vloek of zegen?

Soms heb ik de neiging om 's ochtends de krant niet meer open te slaan. Niet alleen vanwege de journalistieke neigingen om met name het nare en schokkende nieuws uit te lichten, want dat is al confronterend genoeg. Hoewel, het bestaat en we kunnen er niet omheen.

Knijpen

Knijpen

De tijd van de grote voorjaarsschoonmaak ligt al weer ver achter ons. Zowel letterlijk als figuurlijk. In mijn omgeving ken ik niemand meer die in het voorjaar het beddengoed buiten hangt om te luchten, het huis met bezemen keert en alle opgehoopte vuil van het afgelopen jaar uit hoekjes wegkrabt.

Zoeken

Contact

VVP Assen

secretaris:
J. van den Poll
tel. 0592 - 37 30 50
vvpassen@gmail.com

VVP Assen op Twitter

Agenda

23 Nov 2017
Odd Fellowhuis

"Gemeenschap scheppen" Annemieke van der Veen


24 Nov 2017
Overige

Bestuursvergadering


06 Dec 2017
Overige

Jongerenkring


10 Dec 2017
Doopsgezinde kerk

Kerkdienst VVP : Janni Doeven


13 Dec 2017
De Schulp

Levenkring