Vereniging van Vrijzinnige Protestanten

VVP

Kerkdiensten

Kerkdiensten

 

Op deze pagina kunt u de laatste  kerkdienst beluisteren en verslagen van de voorgaande kerkdiensten lezen.
Ook kunt u de bijbehorende liturgie bekijken.

 


Hoe raakbaar wil je zijn ...?

Hoe raakbaar wil je zijn ...?

Exodus 17: 1 t/m 7 vertelt van het joodse volk dat op zijn tocht door de woestijn zonder water komt te zitten.
Mozes krijgt opdracht van de eeuwige om met dezelfde staf die eerder water ondrinkbaar maakte op een rots te slaan zodat er water uit zou stromen.

Heilig lef ...

Heilig lef ...

Exodus 3: 1-6 vertelt over de jonge Mozes die in de schrale steppe schapen hoedt, opgevoed als Egyptische prins maar voortvluchtig omdat hij in een vlaag van blinde woede een soldaat heeft gedood die een volksgenoot vernederde.

Bizar verhaal?

Bizar verhaal?

Genesis 6: 1-4 vertelt een bevreemdend verhaal over godenzonen die zagen hoe schoon de mensendochters waren en hen vervolgens opzochten. Dezen baarden vervolgens reuzen. 


Vraag het maar ... ?

Vraag het maar ... ?

In Johannes 16: 23b-30 zegt Jezus tegen zijn leerlingen: "Wat je de Vader ook vraagt in mijn naam, hij zal het je geven."
Maar God is geen Sinterklaas, die je verlanglijstjes stuurt. Vaak werd en wordt kinderen geleerd dat je niet altijd iets moet vragen.

Lef om op weg te gaan

Lef om op weg te gaan

Lucas 9: 51-62 beschrijft de tocht van Jezus naar Jeruzalem, waar hij zal sterven. Een Samaritaans dorp weigert hem de toegang omdat Jeruzalem het reisdoel is. Jezus draait zich om en vervolgt zijn weg. Keer je om en behoud je eigen goede pad met respect voor het anders zijn van anderen.

Zoeken

Contact

VVP Assen

secretaris:
J. van den Poll
tel. 0592 - 37 30 50
vvpassen@gmail.com

VVP Assen op Twitter