Visienota

Visienota van de VVP

Vrijzinnigheid, diversiteit en dienstbaarheid vormen de drie kernthema’s van de toekomstvisie van de VVP die wordt uitgewerkt in de visienota Als een vlinder in de kerk .

De nota Als een vlinder in de kerk beschrijft wat de VVP is en waar zij heen wil. Met het kernthema vrijzinnigheid wil de VVP zich ten dienste stellen aan vrijzinnige geluiden in het land. Met diversiteit staat zij voor een geloof dat verschillende vormen aan kan nemen en met dienstbaarheid wil de vereniging het geloof omzetten in daden: ‘Geloven kan niet enkel bij geloven blijven; dat zou het geloven inhoudsloos maken. Geloven komt pas tot uiting in handelen’, zo staat in de nota.

Daarnaast besteedt de nota aandacht aan de situatie waarin de vrijzinnigen zich bevinden: de vereniging is klein en vergrijsd. Hoe ziet de toekomst er uit? ‘Vrijzinnigheid neemt nieuwe vormen aan, niet-institutionele vormen. De VVP staat open voor veranderingen en speelt daar op in (...) Dat betekent dat de toekomst er heel anders uit zal zien. Maar dat betekent niet dat wij bang zijn voor de toekomst. Integendeel!’

De visienota moet het fundament vormen voor het toekomstige beleid van de VVP. Beleidsdocumenten moeten handen en voeten geven aan de kernthema’s die in de nota worden besproken.

 Lees de visienota hier

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl

twitter310facebook

   

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

nieuwsbrief100
Klik hier voor meer contactgegevens

Agenda

27 Aug 2017
Vrijzinnige kerk Zevenhuizen

Provinciale Buitendag Zuid-Holland


02 Sep 2017
Almelo Kerkgebouw De Bleek

Lezing over Charlotte Salomon


03 Sep 2017
Walfriduskerk Hellum

Buitendag VVP Groningen


Column

  • Column: Religie... Stop er mee!

    Wim Jansen zou wel van religie afwillen. Hij wil het niet vervangen door plat materialisme, maar door een derde weg.