Lezing 'Bommel en de bijbel'

Van 27 februari 2020 14:30 tot 27 februari 2020 16:30

Bij De Open Hof Assen

Geplaatst door Inge Bult

Categorieën: Lezing

Gezien: 1615


Lezing ‘Bommel en de Bijbel’ door Klaas Driebergen

Schrijver en striptekenaar Marten Toonder (1912- 2005) portretteerde zijn verhalen over Olivier B. Bommel en Tom Poes met een grote knipoog naar de Nederlandse samenleving.Het is daarom niet verbazend dat hij zich daarin ook heeft beziggehouden met het christendom, en in het bijzonder het Hollandse calvinisme. Uiteraard was de bijbel een inspiratiebron voor de Bommelverhalen: Toonder putte daaruit verhaalmotieven, maar ook woorden en uitdrukkingen. Bij zijn lezing gaat Klaas Driebergen in op wat Marten Toonder geloofde en hoe hij tegen de bijbel en het christendom aankeek. Dit alles geïllustreerd met videofragmenten en afbeeldingen uit Bommelverhalen.

Klaas Driebergen is schrijver, uitgever en fotograaf. Hij publiceerde meerdere boeken over Marten Toonder en diens werk. Zie www.klaasdriebergen.nl.
Deze lezing komt uit het aanbod ‘Vrijzinnig Perspectief’ van de landelijke VVP. 

Deze bijeenkomst vindt plaats in de Open Hof,  Sleutelbloemstraat 1, Assen van 14.30 – 16.15 uur. De zaal is open vanaf 14 uur voor een kopje koffie/thee. Parkeerruimte is er voldoende en gratis. Zoals gebruikelijk staat de weegschaal klaar voor uw bijdrage aan deze middag.  www.vrijzinnig.nl/assen

Klaas Driebergen nog kleiner