Theologische erotiek

Theologische erotiek

In één boek vertellen over je seksuele én je godsdienstige ontwikkeling. VVP-theoloog Wim Jansen doet het in zijn nieuwste publicatie Vlammend paradijs.

De titel zegt al iets en de cover toont een bijna naakte Venus. Dit is misschien wel het eerste theologische boek waar je rode oortjes van kunt krijgen. In dit autobiografische boek beschrijft Wim zijn ontwikkelingen vanaf zijn 12e tot zijn 24e.

In deze levensperiode worstelt Wim net als andere pubers met zijn identiteit: wie is hij, hoe denken anderen over hem? Hij worstelt ook – letterlijk en figuurlijk – met meisjes. We lezen over zijn eerste tongzoen, zijn eerste erotische ervaringen. De lezer krijgt echter ook een inzichtje in de religieuze ontwikkeling van Wim. Hij groeit op in het orthodoxe Zeeland, heeft orthodox-gelovige vrienden, maar ontwikkelt zelf een meer vrijzinnige geloofsovertuiging die hem doet besluiten om de opleiding tot kerkelijk werker te volgen.

De tieneravonturen worden regelmatig afgewisseld met meer melancholische hoofdstukken, waarin Wim worstelt met depressieve gevoelens en hij zich stort op de poëzie.

Zo lezen we hoe Wim zich heeft ontwikkelt, maar dan eindigt het boek min of meer abrupt. Wie tot de laatste bladzijde is gekomen, wil meer lezen. In de voorgaande hoofdstukken heeft Wim de lezers zijn jonge jaren ingezogen. Nu wil de lezer meer: hoe gaat het verder na zijn 24e? Het boek schreeuwt om een vervolg. 

Meer informatie over het boek

Deel dit