Vrijzinnige publicatie: Liberaal christendom

Vrijzinnige publicatie: Liberaal christendom

Op 1 februari verschijn het boek ‘Liberaal christendom. Ervaren, doen, denken’. Het laat zien dat er meer is tussen óf orthodox geloven óf niet geloven.

’Liberaal christendom’ is de eerste publicatie van de studiegroep Relivant van de VVP en predikantenbeweging Op Goed Gerucht. Het laat zien hoe we vandaag de dag van God kunnen spreken, met de Bijbel kunnen omgaan en vanuit christelijke inspiratie kunnen leven.

Op de achterflap van het boek staat het volgende te lezen: Liberaal christendom geeft het christendom steeds opnieuw vorm en brengt vastgelegde posities in beweging. Met een open blik naar de (wetenschappelijke) inzichten van deze tijd verwoorden elf auteurs de relevantie van de christelijke traditie voor vandaag. Zij bieden een liberale theologie die onorthodox is en de grote vragen niet schuwt. De auteurs spreken zich uit over waarheid en interpretatie, kerk en wereld, over God, Jezus en de Geest. Ze denken na over de impact van geloof op onder andere geweld, vrijheid, liefde en seks. Liberaal christendom. Ervaren, doen, denken laat zien dat een oude traditie helpt bij de grote kwesties van alle tijden en inspireert tot vrijmoedigheid.

Uitgeverij Skandalon zegt over het boek: ‘Een liberale, ruimdenkende en tolerante vorm van christelijk geloven is gangbaar in brede lagen van de Nederlandse kerken. Maar waar het liberale jodendom publiekelijk op veel sympathie kan rekenen en we vandaag de dag uitzien naar een liberale islam, komt zoiets als liberaal christendom tot op heden nauwelijks in beeld. In dat manco voorziet deze nieuwe uitgave.’

Het boek is geschreven door elf auteurs, waaronder Klaas Douwes, Arne Jonges, Alke Liebich, Henri Frölich en Wilhelm Lagrouw en staat onder redactie van Rick Benjamins, Jan Offringa en Wouter Slob (zie foto). Rick Benjamins is docent aan de PThU en bijzonder hoogleraar vrijzinnige theologie aan de RuG.

Het boek wordt 29 januari gepresenteerd op een studiedag van Op Goed Gerucht en 30 januari op de Conferentie voor vrijzinnige voorgangers.

Meer informatie en bestelmogelijkheden

Deel dit