Kerkdienst in m'n eentje

Kerkdienst in m'n eentje

Kerkdienst in m'n eentje

Ik sta bekend als iemand die niet vaak in de kerkbanken zit. Dat beeld klopt want op zondagochtend naar de kerk gaan is niet mijn vorm van geloven. Nee, mijn kerkdiensten beleef ik op een ander moment, op een andere manier…

Vol verwachting klopt ons hart

Vol verwachting klopt ons hart

Vol verwachting klopt ons hart……..

Natuurlijk gingen wij tijdens de koffie ook aan de Zwarte Piet discussie. We deelden het gevoel dat we gehypet worden. Overal meningen, statistieken en praatprogramma’s vol vuur en kleur. Er wordt ons duidelijk gemaakt dat we ons moeten opwinden. Geen stapje terug en rustig afwegen, wat we samen kunnen doen en hoe we de proporties in acht kunnen nemen.

Zondagse fragmenten

Zondagse fragmenten

10, 9, 8, 7….In het kolkende en zonovergoten stadion wordt de spanning kunstmatig opgevoerd tot het kookpunt, onder dreunende muziek gaat het aftellen verder, 6, 5, 4, 3…iedereen houdt de adem in, na dertien jaar is het weer zover…2, 1, 0 onder juichend applaus stappen de matadoren het veld op!

Altijd online?

Altijd online?

Al een tijdlang twijfel ik er over of ik nu wel of niet een smartphone zal aanschaffen. Aan de ene kant kan ik me het leven zonder internet niet meer voorstellen. Het is zo simpel om een hotel of vliegreis te reserveren, een adres op te zoeken of even op buienradar te kijken wanneer je het best naar de stad kunt fietsen. Via e-mail en skype onderhoud ik direct en snel contact met collega’s in Amerika. Ideaal! En je werk doen zonder behulp van internet bestaat eenvoudig niet meer. Op de universiteit lag onlangs het systeem een week ‘down’, en gingen mensen in arren moede hun kamer opruimen. Maar wil ik wel altijd online zijn? Wil ik wel op vakantie of tijdens een zondagswandeling in de verleiding komen om even mijn e-mail te checken?

Een vrijzinnig opvoed-dilemma...

Een vrijzinnig opvoed-dilemma...

Mijn zoontje van 2,5 vindt het heel leuk om voorgelezen te worden, ook uit de Kinderbijbel. Dat vond ik in het begin wel moeilijk, want in veel Kinderbijbels staan zinnen waar je je als vrijzinnige niet zo gemakkelijk bij voelt. Zinnen die je sterk traditioneel of evangelisch kunt noemen. Ik was bang dat mijn zoontje dat allemaal letterlijk over zou nemen en zou veranderen in een wandelend catechismusboek…

Het is zover; ook ik ben in de ban van Evy

Het is zover; ook ik ben in de ban van Evy

Mocht u tot die kleine groep Nederlanders behoren die geen idee heeft waar ik het nu over heb: Evy Gruyaert is een Vlaamse presentatrice die grote bekendheid geniet vanwege haar podcasts Start to Run.
Start to Run – of in de volksmond: rennen met Evy – is een trainingsprogramma dat mensen helpt het lopen/joggen op een goede manier op te bouwen en vol te houden. Terwijl je rent moedigt Evy je via de podcast met Vlaamse tongval aan: ‘Amai, ik ben fier op u!’

<<  10 11 12 13 14 [1516 17 18 19  >>  

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Column

  • Column: De grenzen van vergeven

    Iemand vergeven is moeilijk, concludeert Foekje Dijk. Ze vraagt zich af: moet je altijd blijven vergeven, of zijn er grenzen?