Boven jezelf uitstijgen

Boven jezelf uitstijgen

Na een lange periode van intensieve repetities, vele uren studie, bloed, zweet en tranen en de nodige frustraties was het zondag 23 maart eindelijk zover. Blazen in de beurs. Blazen in de Beurs is dé concertserie voor blaasorkesten, met een eigen concertlocatie: de Beurs van Berlage. Een mooi podium om onze inspanningen van de afgelopen maanden te laten klinken.

Eendagsvlieg

Eendagsvlieg

In ons huishouden met twee fulltime banen, drie kleine kinderen en een enorme hoeveelheid rommel die zich dikwijls spontaan lijkt te vermenigvuldigen, voelt het vaak alsof we maar weinig tijd hebben.

Klap eens in je handen

Klap eens in je handen

Sinds kort hangt er in mijn tuin een pindakaaspot. Bestemd voor de vogels. Niet dat er pindakaas inzit, maar onder die naam wordt de pot verkocht inclusief houten huisje waar de pot in past, bestemd voor hongerige vogels. Daarom vol met speciaal geselecteerd voer voor allerlei mezen. Niets pindakaas aan.

Kerkdienst in m'n eentje

Kerkdienst in m'n eentje

Kerkdienst in m'n eentje

Ik sta bekend als iemand die niet vaak in de kerkbanken zit. Dat beeld klopt want op zondagochtend naar de kerk gaan is niet mijn vorm van geloven. Nee, mijn kerkdiensten beleef ik op een ander moment, op een andere manier…

Vol verwachting klopt ons hart

Vol verwachting klopt ons hart

Vol verwachting klopt ons hart……..

Natuurlijk gingen wij tijdens de koffie ook aan de Zwarte Piet discussie. We deelden het gevoel dat we gehypet worden. Overal meningen, statistieken en praatprogramma’s vol vuur en kleur. Er wordt ons duidelijk gemaakt dat we ons moeten opwinden. Geen stapje terug en rustig afwegen, wat we samen kunnen doen en hoe we de proporties in acht kunnen nemen.

Zondagse fragmenten

Zondagse fragmenten

10, 9, 8, 7….In het kolkende en zonovergoten stadion wordt de spanning kunstmatig opgevoerd tot het kookpunt, onder dreunende muziek gaat het aftellen verder, 6, 5, 4, 3…iedereen houdt de adem in, na dertien jaar is het weer zover…2, 1, 0 onder juichend applaus stappen de matadoren het veld op!

<<  20 21 22 23 24 [2526 27 28 29  >>