Parodie en banaliteit

Parodie en banaliteit

In de meimaand vertoont de Haagse Houtrustkerk een parodie van Charlie Chaplin op Adolf Hitler: ‘The Great Dictator’. In deze zwart-wit klassieker speelt Chaplin twee rollen: een joodse kapper en de dictator Hynkel, die dansvoetbalt met een wereldbol.

Chaplin kwam op het idee om de film te maken toen hij in het New Yorkse Museum of Modern Art de Duitse propagandafilm ‘Triumph des Willens’ van Leni Riefenstahl zag. Zijn collegafilmmaker René Clair reageerde geschokt op de professionele effecten van deze filmproductie van de nazi’s en beweerde dat het Westen verloren zou zijn als deze propagandafilm overal zou worden vertoond. Chaplin moest juist heel hard lachen om deze documentaire met paraderende nazi’s.

Boven jezelf uitstijgen

Boven jezelf uitstijgen

Na een lange periode van intensieve repetities, vele uren studie, bloed, zweet en tranen en de nodige frustraties was het zondag 23 maart eindelijk zover. Blazen in de beurs. Blazen in de Beurs is dé concertserie voor blaasorkesten, met een eigen concertlocatie: de Beurs van Berlage. Een mooi podium om onze inspanningen van de afgelopen maanden te laten klinken.

Eendagsvlieg

Eendagsvlieg

In ons huishouden met twee fulltime banen, drie kleine kinderen en een enorme hoeveelheid rommel die zich dikwijls spontaan lijkt te vermenigvuldigen, voelt het vaak alsof we maar weinig tijd hebben.

Klap eens in je handen

Klap eens in je handen

Sinds kort hangt er in mijn tuin een pindakaaspot. Bestemd voor de vogels. Niet dat er pindakaas inzit, maar onder die naam wordt de pot verkocht inclusief houten huisje waar de pot in past, bestemd voor hongerige vogels. Daarom vol met speciaal geselecteerd voer voor allerlei mezen. Niets pindakaas aan.

Kerkdienst in m'n eentje

Kerkdienst in m'n eentje

Kerkdienst in m'n eentje

Ik sta bekend als iemand die niet vaak in de kerkbanken zit. Dat beeld klopt want op zondagochtend naar de kerk gaan is niet mijn vorm van geloven. Nee, mijn kerkdiensten beleef ik op een ander moment, op een andere manier…

Vol verwachting klopt ons hart

Vol verwachting klopt ons hart

Vol verwachting klopt ons hart……..

Natuurlijk gingen wij tijdens de koffie ook aan de Zwarte Piet discussie. We deelden het gevoel dat we gehypet worden. Overal meningen, statistieken en praatprogramma’s vol vuur en kleur. Er wordt ons duidelijk gemaakt dat we ons moeten opwinden. Geen stapje terug en rustig afwegen, wat we samen kunnen doen en hoe we de proporties in acht kunnen nemen.

<<  21 22 23 24 25 [2627 28 29 30  >>