Jaarvergadering

Jaarvergadering op 12 oktober 2013

Jaarvergadering op 12 oktober 2013

Op zaterdag 12 oktober 2013 vindt de Algemene Vergadering van de VVP plaats in de Johanneskerk in Amersfoort. Tijdens deze vergadering zal uitgebreid worden gesproken over het toekomstige beleid van de vereniging.

Traditiegetrouw zal er ook een aantrekkelijke lezing gehouden worden. In het verleden spraken onder meer Koert van der Velde en Klaas Hendrikse de ledenvergadering toe. Wie dit keer het woord zal voeren, is nog niet bekend.

Jaarvergadering 10 november 2012

Jaarvergadering 10 november 2012

De tweede Algemene Vergadering van dit jaar zal worden gehouden op zaterdag 10 november in Gouda, in de St. Joostkapel, Lage Gouwe 134, 2801 LK in Gouda. Alle leden zijn van harte welkom.

We ontvangen u daar graag vanaf 10.00 uur met koffie en thee, om 10.30 uur begint de vergadering.

We beginnen de vergadering met een boeiende lezing van de schrijver Koert van der Velde, bekend van zijn boek ‘Flirten met God’, religiositeit zonder geloof’: In deze zich voortdurend vernieuwende tijd, zie je ook religie op een ongekende manier vernieuwen.

Jaarvergadering 2012

De Algemene Vergadering van 12 mei in Vrijburg

De grenzen tussen kerk en samenleving doorbreken, was ooit de kracht van de vrijzinnigheid. Nu zijn er veel meer plekken waar dat met originaliteit en fantasie gebeurt, vertelde Jessa van der Vaart, predikant van de Vrijburg Amsterdam. Wij gingen met elkaar in gesprek over het gegeven dat onze omgeving de kansen en inhoud bepaalt. In een omgeving als Amsterdam is zoveel keuze mogelijk dat het positief onderscheiden lastig wordt als de buren bijvoorbeeld nog mooiere diensten met kunst doen. Toch liggen onze kansen bij de religieus geïnteresseerden met (kerkelijke) drempelvrees. Verder werd de visienota ´Als een vlinder in de kerk´ die door Erik Jan Tillema werd geschreven, gepresenteerd. Het honderdjarig bestaan van de landelijke vereniging gaan we vieren op 6 april 2013 en Vrijzinnig Perspectief als aanbieding van grensoverschrijdende activiteiten is een succes. Deze vergadering werd voorgezeten door onze voorzitter ad interim Kim Magnee - de Berg, die de taken waarneemt tot er een opvolger is gevonden.

De vereniging is niet alleen op zoek naar een voorzitter, maar ook naar een penningmeester. Kent u mensen die hiervoor in aanmerking komen, laat het ons weten.

.

<<  1 2 [3