AV 2018 met Jacob Slavenburg

AV 2018 met Jacob Slavenburg

De bekende gnosticus Jacob Slavenburg zal spreken tijdens de Ledenvergadering op 26 mei in 2018 in de Bleekkerk in Almelo. 

Op zaterdag 26 mei vindt de jaarlijkse Algemene Vergadering van de VVP Nederland plaats, dit keer in de Bleekkerk in Almelo.

De belangrijkste vergaderpunten in de ochtend zijn het Jaarverslag 2017, de Jaarrekening 2017, de Begroting 2019, en het kiezen van bestuursleden. Daarnaast is er tijd voor het afscheid van de huidige voorzitter en penningmeester, want Lennart Heuvelman en Rutger Immink nemen beide afscheid.

Vervolgens zal de beoogde nieuwe voorzitter, Alke Liebich, predikant van de Johanneskerk in Amersfoort, een korte presentatie houden.

Na de lunch kunt u luisteren naar Jacob Slavenburg met zijn lezing ‘Reis langs de mysteriën’. ‘Een gouden draad door de mensheidsgeschiedenis’, zo noemt deze bekende gnosticus de parallellen tussen verhalen uit mysteriereligies en uit bijvoorbeeld het christendom. Maar wat vertellen die verhalen ons? Hebben wij wel door wat we lezen? Hij focust daarbij op het aspect van de ‘hemelreizen’. Dat is niet alleen een christelijk thema; het speelt ook een rol in mysteriereligies uit oude tijden. De betekenis van die verhalen is vaak eeuwenlang doorgegeven, van ingewijde op ingewijde. Slavenburg zal uitleggen op wat voor manier we naar de symboliek in deze verhalen kunnen kijken en hoe we het mysterie kunnen laten spreken.

Al vele jaren verdiept Slavenburg zich in dit onderwerp, met name de gnostiek. Hij heeft veel boeken op zijn naam staan en verzorgt daarnaast lezingen en biedt cursussen aan.

De kosten voor de lunch bedragen € 7,00. Uw aanmelding zien wij graag uiterlijk op 23 mei tegemoet. U kunt e-mailen naar info@vrijzinnig.nl, of bellen naar 030-8801497.

We ontvangen u graag in Almelo vanaf 10.30 uur met koffie en thee. Om 11.00 uur begint de vergadering. U bent van harte welkom!

Deel dit