Jaarvergadering 2012

De Algemene Vergadering van 12 mei in Vrijburg

De grenzen tussen kerk en samenleving doorbreken, was ooit de kracht van de vrijzinnigheid. Nu zijn er veel meer plekken waar dat met originaliteit en fantasie gebeurt, vertelde Jessa van der Vaart, predikant van de Vrijburg Amsterdam. Wij gingen met elkaar in gesprek over het gegeven dat onze omgeving de kansen en inhoud bepaalt. In een omgeving als Amsterdam is zoveel keuze mogelijk dat het positief onderscheiden lastig wordt als de buren bijvoorbeeld nog mooiere diensten met kunst doen. Toch liggen onze kansen bij de religieus geïnteresseerden met (kerkelijke) drempelvrees. Verder werd de visienota ´Als een vlinder in de kerk´ die door Erik Jan Tillema werd geschreven, gepresenteerd. Het honderdjarig bestaan van de landelijke vereniging gaan we vieren op 6 april 2013 en Vrijzinnig Perspectief als aanbieding van grensoverschrijdende activiteiten is een succes. Deze vergadering werd voorgezeten door onze voorzitter ad interim Kim Magnee - de Berg, die de taken waarneemt tot er een opvolger is gevonden.

De vereniging is niet alleen op zoek naar een voorzitter, maar ook naar een penningmeester. Kent u mensen die hiervoor in aanmerking komen, laat het ons weten.

.

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

25 Feb 2018
Haren Witte Kerkje

Muziek uit de hemel


11 Maa 2018
Assen DG-kerk

Lezing 'De kracht van kwetsbaarheid'


11 Maa 2018
Grote Kerk, Lekkerkerk

Muziek uit de hemel


Column

  • Column: Zonder dogma's gaat het geloof spreken

    Wat gebeurt er als we de dogma's laten vallen? Wat blijft er over? Erik Jan Tillema denkt dat we niet bang hoeven te zijn voor de gevolgen.