Nieuwe voorzitter en nieuw beleid

Nieuwe voorzitter en nieuw beleid

De Algemene Vergadering van de VVP heeft op 12 oktober 2013 een nieuwe voorzitter gekozen en heeft ingestemd met een nieuw beleidsplan.

Lennart Heuvelman is de nieuwe voorzitter. Hij volgt Kim Magnée-de Berg op die het voorzitterschap anderhalf jaar waarnam. Heuvelman studeerde theologie aan de Universiteit Utrecht en was predikant in de hervormde gemeente Aagtekerk (1999-2004), de hervormde gemeente in De Lier (2004-2008) en is tegenwoordig predikant in Naarden. Daarnaast was hij secretaris van het bestuur Stichting Ruimzicht, voor studeren, wonen en bezinnen.

Het nieuwe beleid van de vereniging richt zich op twee lijnen. Allereerst een focus op de eigen leden en plaatselijke afdelingen. De landelijke organisatie wil die steunen en ondersteunen. Daarnaast gaat de VVP zich meer inzetten om het vrijzinnige geluid uit te dragen door middel van een betere externe communicatie, meer samenwerking met vrijzinnige organisaties en de Protestantse Kerk en door middel van de oprichting van een Theologische Commissie van vrijzinnige theologen die vrijzinnige onderwerpen onder de aandacht brengt.

Het nieuwe beleidsplan kunt u hier lezen

Deel dit

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Column

  • Column: De grenzen van vergeven

    Iemand vergeven is moeilijk, concludeert Foekje Dijk. Ze vraagt zich af: moet je altijd blijven vergeven, of zijn er grenzen?