Opnieuw veel zon tijdens AV

Opnieuw veel zon tijdens AV

Het lijkt een mooie traditie te worden: zomers weer tijdens de Algemene Vergadering. Want ook in Almelo scheen op 26 mei 2018 volop de zon.

De Bleekkerk in Almelo was gelukkig koel zodat de ruim vijftig aanwezigen zich konden focussen op de woorden van voorzitter Lennart Heuvelman die om iets na half 11 de vergadering opende.

Hierna was het woord aan Helene Westerik, de pastoraal werker van de vrijzinnigen in Almelo. Ze vertelde over het kerkgebouw, de gemeente en de inspiratie die zij opdoet in de ontmoeting met anderen. Het waren warme en mooie woorden.

Vervolgens wist de voorzitter de vergadering redelijk snel door de agendapunten te leiden. Uiteindelijk leverde de bespreking van de jaarrekening nog de nodige discussie op, maar uiteindelijk ging een meerderheid van de aanwezigen akkoord met de financiële stukken.

Iedereen was ook erg enthousiast over de drie nieuwe bestuursleden: Els van Essen die in het bestuur plaats gaat nemen namens de regio Oost en de nieuwe voorzitter Alke Liebich en nieuwe penningmeester Annemike van der Meiden.

Twee erespelden werden dit jaar uitgedeeld, aan twee Friese dames. Mieke de Haan ontving het speldje als dank voor haar jarenlange werk als voorzitter van de VVH Friesland. Ook mevrouw Adema zat jarenlang in het bestuur van de provinciale vereniging en zette zich daarnaast in voor de VVH Kollum.

Aan het einde van de vergadering werd er officieel afscheid genomen van Lennart Heuvelman en penningmeester Rutger Immink. Vice-voorzitter Ate Trox sprak hen toe en overhandigde een bos bloemen. Vervolgens stelde Alke Liebich zich voor aan de vergadering en sprak zij de wens uit om in haar nieuwe functie actief het vrijzinnige gedachtegoed te mogen verspreiden. Daarna sloot zij als nieuwe voorzitter de vergadering.

's Middags na de lunch was er een openbare activiteit waar nog eens tientallen mensen op af kwamen. De bekende gnosticus Jacob Slavenburg vertelde voor een volle kerkzaal over de mysterietradities en hun parallellen met de christelijke traditie.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Abonneer u nu op de nieuwsbrief

Deel dit