Vrijzinnige Predikanten over de toekomst

Vrijzinnige Predikanten over de toekomst

Mensen die diepgang belangrijk vinden en inspiratie zoeken doen dat steeds minder via oude instituten, zoals de kerk. Het zijn losse individuen die van verschillend aanbod hier en daar snoepen zonder zich te willen binden.

Vrijzinnige geloofsgemeenschappen richten zich steeds meer op deze groep zoekers en toch groeien deze gemeenschappen niet uitbundig. Kunnen vrijzinnigen zich nog organiseren en hoe staan jonge predikanten van nu daar tegenover? Zien zij een toekomst voor de vrijzinnige geloofsgemeenschap - en zichzelf daarin?

Zinweb heeft in samenwerking met de Stichting Steungroep Oegstgeest een 5-luik internettv van jonge vrijzinnige predikanten gemaakt, waarin wij op zoek zijn gegaan naar de vraag: Hoe ziet de toekomst van vrijzinnig Nederland er uit?

Klik hier voor de site van Zinweb

Ds. Hester Smits is de eerste uit een reeks van vrijzinnige predikanten die Zinweb vraagt naar de toekomst van vrijzinnigheid in Nederland. 

In onderstaand filmpje wordt haar onder andere gevraagd naar de betekenis van vrijzinnigheid, de functie van een oud kerkgebouw, of haar dochter van 16 wel eens meegaat naar de kerk en wat er zou moeten veranderen wil de nieuwe generatie zich er thuis kunnen voelen.

Vrijzinnige Predikanten over de toekomst (deel 2)  klik hier

Deel dit