Bidden voor Groningen

Bidden voor Groningen

Het platform Kerk en Aardbeving roept geloofsgemeenschappen op om op 30 juni te bidden voor het aardbevingsgebied.

‘Laten we deze zondag een gemeenschappelijk getuigenis geven van verbondenheid met gedupeerde en bezorgde bewoners in onze regio!’ zo schrijft het kerkelijke platform dat mensen in het gebied pastoraal ondersteunt. Protestantse, katholieke, gereformeerde en vrijzinnige gemeenten zijn hierin vertegenwoordigd.

Door in het hele land te bidden, spreken gelovigen hun verbondenheid met de Groningers uit en benoemen zij de pijn en de stress waar de slachtoffers van de bevingen onder gebukt gaan.

Laten we bidden:

Voor wie moe geworden zijn van de strijd voor erkenning van geleden schade of voor een rechtvaardige vergoeding.

Voor wie last hebben van de aanhoudende onrust en onzekerheid over hun veiligheid en over de toekomst van hun woning, hun werk, hun bedrijf, in het bijzonder de kinderen.

Voor het werk van de geestelijke verzorgers in het aardbevingsgebied en voor alle vrijwilligers en professionals die in allerlei vorm ‘stut en steun’ bieden.

Voor onze geloofsgemeenschappen die een plek van geestelijke versterking willen zijn voor iedereen en die wegen zoeken om samen met anderen kerk voor het dorp of de stad te zijn.

Voor alle bestuurders, wetenschappers en politici die hun verantwoordelijkheid nemen.


Laten we niet vergeten te danken:

Voor de boodschap van hoop die het Evangelie ook vandaag vormt in onze verwarring, boosheid, verdriet en zorgen over de toekomst.

Voor de inzet van velen voor rechtvaardigheid en voor leefbaar land.

Voor de liefde voor het land, de mensen en de cultuur van Groningen ook ver buiten de provincie.

Amen

Deel dit