contactdag Noord Nederland

contactdag Noord Nederland

21 april Contactdag Noord. Jong en Oud, Apart en Samen. Prof. Hetty Zock: Zoeken naar zin in de verschillende jaargetijden van het leven.  Bert Louissen zingt over ‘Vrienden voor het leven ’.

Onder deze titel is er op 21 april 2012 een Contactdag Vrijzinnigen Noord-Nederland, waarvoor ieder wordt uitgenodigd die zich verwant voelt met het vrijzinnige gedachtegoed of interesse in het programma heeft. Deze dag zal plaats vinden in het Wilhelmina – zalencentrum in Beilen van 9.45 tot 15.45 uur. De entree voor deze dag bedraagt incl. de lunch slechts € 10,-.

Over het thema

De generaties verschillen tegenwoordig sterk in denken en leefstijl, zo zeggen deskundigen en mensen op de werkvloer. Jongeren en ouderen zouden apart optrekken.

Ook op het gebied van religie en levensbeschouwing zijn er grote verschillen. De betrokkenheid bij de (vrijzinnige) traditie staat onder druk. Dat zit ons niet lekker. We zouden het liefst verbindingslijnen blijven trekken. Dat vraagt om aandacht voor wat scheidt en wat bindt. Het is de moeite waard om daar een dag bij stil te staan. Wie weet komen we dan verder, zowel in ons privé-leven als in onze vrijzinnige groepen.

Het programma

Na de ontvangst en de opening volgt er een korte film die het thema verbeeldt en als titel heeft: ‘Een hoofd vol vliegen’ over een jongetje en zijn dementerende grootmoeder. Vervolgens zal prof. dr. Hetty Zock, bijzonder hoogleraar Levensbeschouwing en geestelijke volksgezondheid aan de Rijksuniversiteit Groningen, een inleiding houden met als titel ‘Zoeken naar zin in de verschillende jaargetijden van het leven.’ In aansluiting daarop kan er in groepen gediscussieerd worden. Daarna is het tijd voor de lunch. Na de lunch volgt er een luchtiger programma waarin de pianist en zanger Bert Louissen liedjes ten gehore zal brengen met als thema ‘Vrienden voor het leven’. Hij wordt een paar keer onderbroken door een act, een verhaal of een gedicht.

Om half vier is het programma ten einde en kan na een kop koffie of thee de thuisreis worden aanvaard.

Deze Contactdag wordt georganiseerd door het Samenwerkingsverband Vrijzinnigen Noord-Nederland waarin een aantal vrijzinnige organisaties in de noordelijke en oostelijke provincies op projectbasis samen werken.

Aanmelden voor deze dag kan tot 14 april bij de secretaris van SVNN: Ate Trox, Prins Bernhardlaan 13, 9765 AK Paterswolde, telefoon 050 3094682 of per e-mail a.trox@planet.nl
Het Wilhelmina zalencentrum is te vinden aan het Wilhelminaplein 2 te Beilen. Op loopafstand van het station. Er is voldoende parkeergelegenheid. 

Deel dit