Corona-advies van de VVP

Corona-advies van de VVP

In navolging van andere kerkgenootschappen adviseert ook de VVP Nederland om kerkdiensten en andere activiteiten in de maand maart niet door te laten gaan.

Op donderdag 12 maart lieten het RIVM en minister-president Mark Rutte weten dat het verstandig is om evenementen met meer dan honderd personen niet door te laten gaan. Aansluitend hierop adviseerden de Protestantse Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk om alle diensten af te gelasten, ook wanneer er minder dan honderd mensen in de kerk zitten.

De reden hiervoor is dat ook bij kleinere groepen de kans op ziekteverspreiding aanwezig is en omdat veel kerkbezoekers tot de risicogroep behoren. Corona is vooral gevaarlijk voor oudere mensen.

Daarom adviseert de VVP Nederland om ook vrijzinnige kerkdiensten niet door te laten gaan. Dit is geen bindend advies. Mocht u andere voorzorgsmaatregelen hebben getroffen en bent u van mening dat uw dienst wel door kan gaan, dan bent u daar uiteraard vrij in.

‘Natuurlijk betreuren we dit,’ aldus Alke Liebich, voorzitter van de VVP. ‘Contact houden vinden wij belangrijk, maar wij willen het gevaar van corona serieus nemen. Hopelijk vinden kerken andere manieren om elkaar te blijven bemoedigen en te ondersteunen.’

Deel dit