'De gemeenschap als een huis'

‘Als mensen hebben we een plek nodig om thuis te komen; waar we kunnen reflecteren op ervaringen en waar we met elkaar kunnen vieren’. Dat huis waar je je thuis kunt voelen is volgens Eric Cossée de gemeenschap.

Cossée, decossee nieuwe predikant van de VVP in Zevenhuizen, vertelde dit tijdens zijn intrededienst op 30 juni. Naar aanleiding van vers 9 uit psalm 122 (Om het huis van de Heer, onze God, wens ik je al het goede) preekte hij over het ‘integratiepunt in je leven waar je dingen thuis kunt brengen. De gemeenschap is dit huis waar je thuis voelt.’

De VVP in Zevenhuizen is een kleine maar vitale gemeenschap dat al een echt huis is voor de leden. Cossée wil de komende jaren dit huis nog verder versterken.

Cossée was bijzonder hoogleraar namens de Zwinglibond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast zijn predikantschap in Zevenhuizen blijft hij als remonstrants predikant ook verbonden aan de gemeenten in Delft en Oude Wetering. Hij is emeritus maar wil niet achter de geraniums gaan zitten: ‘Daarvoor vind ik het werk te leuk’.

Deel dit