De jeugdherinneringen van Anne van der Meiden

De jeugdherinneringen van Anne van der Meiden

Hij is een van de bekendste vrijzinnige theologen van Nederland. Hij schreef tijdens zijn leven veel boeken over het geloof, maar nu over zijn eigen leven.

Begin dit jaar verscheen al het boek Omzien aan de scheiding waarin hij terugkeert naar zijn jeugd. In het nieuwe boek In de kerk geboren staat wederom zijn jeugd centraal.

Het is een verzameling van 21 verhalen die eind jaren vijftig in het blad Hervormd Nederland verschenen. Zijn dochter Annemike heeft zestig jaar later de soms grappige en soms ontroerende verhalen onder het stof vandaag gehaald en gebundeld.

Uit de verhalen doemt een voor velen onbekende en vrijwel verdwenen wereld op waarin de kerken vol zaten en dominees op een sokkel stonden. Anne maakt het van dichtbij mee als zoon van een christelijk gereformeerd kostersechtpaar.

In de kerk geboren van Anne van der Meiden (109 pagina’s, ISBN 9789 463673723) is voor 15 euro te bestellen bij Libris Venstra, Bol.com, CB boekhandels

Deel dit

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

21 Okt 2018
Haren Witte Kerkje

Zang en gitaar door Martijn van Kogelenberg


25 Okt 2018
Boskoop Vrijzinnig Protestantse Kerk

Zang en gitaar door Martijn van Kogelenberg


25 Okt 2018
Oudshoornse Kerk

Lezing 'Het Evangelie volgens Vincent van Gogh'


Column

  • Column: Vergeten martelaar

    Naar aanleiding van het laatste nieuws over de moord op de IKON-journalisten in 1981, dacht Karl van Klaveren weer aan ruim dertig jaar geleden.