Doopsgezinden veroordelen anti-islamfilm PVV

Doopsgezinden veroordelen anti-islamfilm PVV

Het bestuur van de Algemene Doopsgezinde Sociëteit heeft sterke kritiek geuit op de controversiële anti-islamfilm van de PVV die onlangs is uitgezonden.

In de zendtijd voor politieke partijen werd het filmpje vorige week op de publieke omroep uitgezonden en het leidde meteen tot veel felle reacties. In het filmpje werden veel bloederige beelden vertoond en werd een eenzijdig, zeer negatief beeld van de islam geschetst.

’Het anti-islamfilmpje dat de PVV onlangs uitzond en op het internet heeft gezet is in strijd met alles waarvoor wij als doopsgezinden willen staan’, aldus het bestuur. ‘...Dit filmpje impliceert dat deze hele gemeenschap collectief schuld draagt voor terroristische aanslagen en andere confrontaties waarbij religieuze motieven worden gebruikt ter rechtvaardiging’.

De doopsgezinden roepen op tot wederzijds respect. ‘Alleen een maatschappij waar mensen respect hebben voor de ander, welke geloofsovertuiging deze ook aanhangt, kan een maatschappij zijn waar mensen werkelijk in vrijheid leven’.

Lees de gehele brief hier

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Abonneer u nu op de nieuwsbrief

Deel dit