Doopsgezinden veroordelen anti-islamfilm PVV

Doopsgezinden veroordelen anti-islamfilm PVV

Het bestuur van de Algemene Doopsgezinde Sociëteit heeft sterke kritiek geuit op de controversiële anti-islamfilm van de PVV die onlangs is uitgezonden.

In de zendtijd voor politieke partijen werd het filmpje vorige week op de publieke omroep uitgezonden en het leidde meteen tot veel felle reacties. In het filmpje werden veel bloederige beelden vertoond en werd een eenzijdig, zeer negatief beeld van de islam geschetst.

’Het anti-islamfilmpje dat de PVV onlangs uitzond en op het internet heeft gezet is in strijd met alles waarvoor wij als doopsgezinden willen staan’, aldus het bestuur. ‘...Dit filmpje impliceert dat deze hele gemeenschap collectief schuld draagt voor terroristische aanslagen en andere confrontaties waarbij religieuze motieven worden gebruikt ter rechtvaardiging’.

De doopsgezinden roepen op tot wederzijds respect. ‘Alleen een maatschappij waar mensen respect hebben voor de ander, welke geloofsovertuiging deze ook aanhangt, kan een maatschappij zijn waar mensen werkelijk in vrijheid leven’.

Lees de gehele brief hier

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Abonneer u nu op de nieuwsbrief

Deel dit

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

26 Aug 2018
Naaldwijk Oude Kerk

Ontmoetingszondag in Naaldwijk


01 Sep 2018
Foreestenhuis Hoorn

Vrijzinnig Event Noord-Holland in Opschudding


Column

  • Column: De comeback van religie

    Oud-voorganger Bert Jansen verwondert zich over de transformatie van religie in ons land. De kerk heeft nog steeds geen goede concurrenten, meent hij.