Eykman: 'De Bijbel pakken ze me niet af'

Eykman: 'De Bijbel pakken ze me niet af'

In zijn nieuwste kinderboek vertaalt de bekende auteur Karel Eykman de Bergrede naar het heden. ‘De verhalen hebben iets te zeggen’.

Theoloog Eykman is een bekende kinderboekenschrijver. Het was een carrière die hij niet had gepland: ‘Dat is toevallig zo gekomen’, vertelt hij in een interview op Zin in Opvoeding. Daarin vertelt hij waarom hij het zo belangrijk vindt dat de bijbelverhalen herkenbaar blijven voor kinderen.

In zijn nieuwste boek schrijft hij dertig spiegelverhalen bij de Bergrede. ‘Als ik iets vind dat me aanspreekt, ga ik het meteen vertalen’, legt hij uit en de bekendste toespraak van Jezus spreekt hem aan. ‘De Bergrede is een oproep: vooruit! Kom op! Laten we eens proberen om het zó te doen’.

’Ik geloof dat dat in deze tijd heel erg nodig is. Deze tijd gaat uit van het haalbare, het redelijke, van wat normaal is... ik denk dat dat we een dosis utopie en idealisme nodig hebben.’

Lees het hele interview op Zin in Opvoeding

Deel dit

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

26 Aug 2018
Naaldwijk Oude Kerk

Ontmoetingszondag in Naaldwijk


01 Sep 2018
Foreestenhuis Hoorn

Vrijzinnig Event Noord-Holland in Opschudding


Column

  • Column: De comeback van religie

    Oud-voorganger Bert Jansen verwondert zich over de transformatie van religie in ons land. De kerk heeft nog steeds geen goede concurrenten, meent hij.