Gele bus brengt levensvragen naar de mensen

Gele bus brengt levensvragen naar de mensen

De vrijzinnige voorgangers Nicoline Swen en Helene Westerik hadden een droom: met een gele bus door het land rijden om mensen zingeving te brengen.

Wat is De Gele Bus en hoe zijn jullie op dit initiatief gekomen? 

De Gele Bus is de naam voor activiteiten rondom ‘mens-zijn’. Dat gebeurt nu veelal online of op papier, maar in de toekomst willen we fysiek naar plekken gaan waar mensen zijn. Daarom ‘de Bus’ met diverse bushaltes, en op afroep beschikbaar. Onze droom is dus een echte (gele) Bus! Dus we zijn op zoek….

Wat drijft jullie om dit te doen? 

Het begon bij ons verlangen om te zijn waar mensen zijn. Naar hen toe te gaan in plaats van andersom. Mensen van onze gemeenschappen, maar ook mensen die zich niet verbonden voelen met één plek of één gedachtegoed. Ieder mens heeft een verhaal en krijgt op enig moment te maken met levensvragen.  

En toen kwam corona. Hoezeer heeft dat jullie plannen gewijzigd? 

Het heeft flinke invloed gehad. De kennismakingstournée in Noord-en Oost Nederland moesten we uitstellen. Ook de introductie van de Gele Bus als beweging bij de 150ste verjaardag van Vrijzinnigen Nederland kon niet doorgaan. Daartegenover staat dat we zijn gestart met onze tweewekelijkse Vrijbrieven en filmpjes en gesprekken op ons Youtube-kanaal.

Wat voor reacties krijgen jullie? 

Leuke en positieve reacties. Veel kijkers – meer dan dat we op de zondagen in de kerk hebben. We hebben nog veel te leren in dat online-gebeuren, maar corona gaf ons wel een vliegende start. Al met al zijn we bevestigd in ons idee dat het belangrijk is om te zijn waar de mensen zijn.

 Wat kunnen we nog meer van jullie verwachten? 

De Gele Bus rijdt het avontuur tegemoet. We zijn benieuwd wat we onderweg tegenkomen.

Het Youtube-kanaal van De Gele Bus is hier te vinden

Deel dit