Hans Alma vervangt Anbeek bij De Vrijzinnige Lezing

Hans Alma vervangt Anbeek bij De Vrijzinnige Lezing

Vanwege persoonlijke omstandigheden kan Christa Anbeek niet De Vrijzinnige Lezing uitspreken. In haar plaats verzorgt prof. dr. Hans Alma De Vrijzinnige Lezing op 26 maart 2021 die via een live stream te volgen is.

In haar lezing ‘Iets nieuws beginnen’ gaat Alma verder waar haar veel geprezen boek ‘Het verlangen naar zin’ eindigde: met een ode aan de liefde, opgevat als passie voor léven en compassie met onszelf en de ander in onze kwetsbaarheid. Compassie maakt het ons mogelijk te leven – leven te wíllen – in tegenwoordigheid van het kwaad en de dood.

‘Compassie vraagt moed, maar dat betekent niet dat het om iets groots en heldhaftigs gaat,’ aldus de hoogleraar geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Mensen die de live stream op 26 maart om 20.00 uur willen volgen, kunnen zich opgeven via de website van De Vrijzinnige Lezing.

De Vrijzinnige Lezing vindt elk jaar plaats en wil nieuwe, vrijzinnige theologie bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Eerdere sprekers waren de Amerikaanse eco-theologie Catherine Keller, de Nederlandse theoloog Frits de Lange en de Britse kunstenaar-theoloog Theo Hobson.

Lees ook: 'Vrijzinnigen moeten een ander geluid laten horen' (interview met Hans Alma)

Deel dit