Hoogfeest #1, #2 en #3

Hoogfeest #1, #2 en #3

Minou Bosua (cabaretier in De Bloeiende Maagden) en Patrick Nederkoorn (theoloog en theater-maker) weten niet meer waar ze naartoe moeten met hun behoefte aan bezinning en verbondenheid.

Daarom nemen ze de zielenzorg in eigen hand en gaan drie avonden in gesprek met theologen, drugsexperts, God en niet te vergeten... met u.

In hun eigen liturgisch laboratorium zullen ze kerkelijke rituelen ontleden, vernieuwen, verwerpen en nieuwe rituelen creëren om al knutselend te komen tot een nieuw Hoogfeest: een gebeurtenis waarbij je zinvol kunt navelstaren, harthelende ontmoetingen hebt en mystieke, bewustzijnsverruimende ervaringen opdoet. Een liturgisch laboratorium voor hartgrondige (on)gelovigen.

Hoogfeest #1 is op woensdag 27 maart om 20u30 en gaat over alle onderdelen van de liturgie die met de ‘ik’ te maken hebben, zoals de biecht, het gebed en de preek.

Hoogfeest #2 is op woensdag 3 april om 20u30 en gaat over alle onderdelen van de liturgie die met het ‘wij’ te maken hebben, zoals de collecte, de samenzang en de maaltijd.

Hoogfeest #3 is op zaterdag 13 april om 20u30 en daarin wordt de balans opgemaakt naar aanleiding van de eerste twee bijeenkomsten.

De drie Hoogfeesten vinden plaats in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. Kaarten à 10 euro zijn via de site van het theater te bestellen.

Deel dit