Karl van Klaveren nieuwe dominee Adventskerk

Karl van Klaveren nieuwe dominee Adventskerk

Karl van Klaveren wordt per 1 juli de nieuwe predikant van de vrijzinnige geloofsgemeenschap van de Adventskerk in Zoetermeer. Karl is al voorganger in de vrijzinnige Houtrustkerk in Den Haag. De twee banen zal Karl gaan combineren.

Karl was eerder predikant voor dertigers in Amsterdam, waar hij het programma ‘Licht en zinnig’ initieerde, en was daarvoor verbonden aan een Samen-op-Weg-gemeente in Schipluiden. Hij vervulde diverse vrijwilligerfuncties waaronder vluchtelingenwerk in Den Haag (tot heden) en ouderenwerk in Amsterdam en Kampen. Tevens was hij bestuurslid van diverse kerkelijke centra en maakte hij televisie voor moslims en minderheidsgroepen in Amsterdam.

Van Klaveren is in het bijzonder geïnteresseerd in de joods-christelijke traditie. Hij beschouwt zichzelf als een religieus humanist die de strijd voor menselijke waardigheid nadrukkelijk probeert te voeden vanuit spirituele bronnen. Bijzonder aan zijn werk is zijn visuele instelling, die zich uit in een bovengemiddelde belangstelling voor beeldende kunst, fotografie en film. In zijn werk als predikant maakt hij graag gebruik van beeldmateriaal.

De Adventskerk voelt zich in het bijzonder aangetrokken tot deze voorganger vanwege zijn veelzijdigheid en openheid en hoopt daarmee de weg naar de vernieuwing voort te zetten.

De Adventskerk is de verkorte naam van de Vrijzinnig Christelijke Geloofgemeenschap Zoetermeer (VCGZ). Deze gemeente is samengesteld uit Vrijzinnig Hervormden (VVP), Remonstranten, Doopsgezinden en andere leden die vrijzinnigheid een warm hart toedragen.

Deel dit