Kerkdiensten mogen weer, maar wel in aangepaste vorm

Kerkdiensten mogen weer, maar wel in aangepaste vorm

Langzaamaan kunnen kerkdiensten weer worden hervat, maar er moet dan wel voldoende rekening worden gehouden met aangepaste regels en adviezen.

Vanaf 1 juni zijn kerkdiensten met maximaal dertig bezoekers weer toegestaan en vanaf 1 juli mag dat aantal worden uitgebreid tot honderd, zolang het mogelijk blijft om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. In grote kerkgebouwen zal dat geen probleem zijn, maar gemeenten die een kleinere behuizing hebben, zullen moeten meten en rekenen hoeveel kerkgangers er maximaal toegelaten mogen worden.

Ook moeten kerken gaan werken met een registratiesysteem. Het is namelijk belangrijk dat bekend is wie kerkdiensten bezoeken. Want wanneer er een besmetting tijdens een kerkdienst plaatsvindt, kunnen alle aanwezigen tijdig geïnformeerd worden.

Ook moeten kerken duidelijke afspraken maken over bijvoorbeeld zitplaatsen, looproutes en collectes en dat moet vastgelegd worden in een protocol.

De landelijke Protestantse Kerk heeft op haar website een informatiepagina gemaakt waarop duidelijk staat beschreven waar kerken rekening mee dienen te houden als zij weer kerkdiensten gaan organiseren. Deze pagina is hier te vinden.

Deel dit