Liberaal christendom krijgt digitaal vervolg

Liberaal christendom krijgt digitaal vervolg

Het succesvolle boek Liberaal christendom krijgt een digitaal vervolg. Op zaterdag 9 september gaat de website liberaalchristendom.nl online.

Doel is de theologische visie van het boek bij een groot publiek onder de aandacht te houden of te brengen door het eerder verwoorde gedachtegoed in verschillende richtingen uit te werken. Het streven is driemaal per jaar met een nieuw hoofdartikel te komen, waarop vervolgens door een of twee anderen wordt gereageerd.

De eerste bijdrage neemt prof. dr. Rick Benjamins voor zijn rekening, een van de auteurs en redacteuren van Liberaal christendom. Hij is docent dogmatiek (PThU) en bijzonder hoogleraar vrijzinnige theologie (PThU/RuG). Onder de titel ‘Aan tafel!’ gaat hij in op de betekenis van de Reformatie, die 500 jaar geleden begon, en verkent hij de toekomst van de protestantse eredienst. In dit kader pleit hij ervoor dat in vernieuwde vorm de Maaltijd centraal komt te staan in de protestantse viering. Filosofe en schrijfster Désanne van Brederode is bereid gevonden op dit artikel te reageren.

Het kernteam van de website liberaalchristendom.nl bestaat uit Erik Jan Tillema (webredacteur), Alke Liebich (eindredacteur) en Jan Offringa (hoofdredacteur). De redactieraad bestaat uit de schrijversgroep Relivant, verantwoordelijk voor het boek.

Over het boek
In totaal elf auteurs schreven het boek Liberaal christendom dat begin 2016 verscheen. Hierin werken predikanten en andere theologen van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten en Op Goed Gerucht een liberale theologie uit, met o.a. hoofdstukken over God, Jezus, Bijbel, waarheid, kerk, gebed, liefde, seksualiteit en gastvrijheid. Binnen het jaar kreeg het boek een derde druk. Het boek ontving veelal positieve recensies (vier sterren in Trouw) en ook in de kritische geluiden klonk vaak de nodige waardering mee. Van links tot rechts in de kerk wordt het boek uiterst serieus genomen. Talloze kerkelijke gemeenten besteedden er aandacht aan in de vorm van lezingen of gesprekskringen. Onlangs werd het boek genomineerd voor de prijs van theologisch boek van het jaar.

Bezoek hier de website

 

Deel dit

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

25 Feb 2018
Haren Witte Kerkje

Muziek uit de hemel


11 Maa 2018
Assen DG-kerk

Lezing 'De kracht van kwetsbaarheid'


11 Maa 2018
Grote Kerk, Lekkerkerk

Muziek uit de hemel


Column

  • Column: Zonder dogma's gaat het geloof spreken

    Wat gebeurt er als we de dogma's laten vallen? Wat blijft er over? Erik Jan Tillema denkt dat we niet bang hoeven te zijn voor de gevolgen.