Oud-voorzitter Op Goed Gerucht overleden

Oud-voorzitter Op Goed Gerucht overleden

Op zondag 18 april 2021 is dominee René van der Rijst op 56-jarige leeftijd overleden. Van der Rijst was predikant in Haarlem en jarenlang voorzitter van theologenbeweging Op Goed Gerucht. Hij was al enige tijd ziek.

Van der Rijst was een bevlogen, inspirerende en creatieve man. Meer dan twintig jaar was hij predikant van de protestantse gemeente Haarlem-Noord en Spaarndam en was daar een van de drijvende krachten achter veel kerkvernieuwende initiatieven, waaronder het Verhalenhuis Haarlem; een cultureel centrum verbonden aan de kerk, waar ruimte was voor filosofische en levensbeschouwelijke vragen.

In 2015 werd hij voorzitter van de vernieuwende theologenbeweging Op Goed Gerucht. Onlangs nog verscheen van hem het boek ‘Het geschenk van vertrouwen. De maakbare samenleving voorbij’ waarin hij uitlegt dat de vertrouwenscrisis waarin wij ons bevinden een spirituele crisis is.

‘We gaan zijn aanwezigheid zeker missen. We wensen zijn vrouw en kinderen, familie en vrienden veel sterkte met dit verlies. Moge hij rusten in de handen van de Eeuwige,’ aldus Jeannet van Doorn, die hem opvolgde als voorzitter van Op Goed Gerucht.

Deel dit