Permanente Educatie rondom Carl Jung

Permanente Educatie rondom Carl Jung

NPB-theoloog Harm Knoop organiseert in het najaar een tweedaagse cursus over het werk van Carl Jung. De training is geaccrediteerd voor de Permanente Educatie van de Protestantse Kerk.

De cursus die op 7 oktober en 18 november plaatsvindt in Soest biedt sleutelinzichten in het oeuvre van de Zwitserse psychiater en psycholoog Carl Jung in een vorm die dicht ligt bij eigen ervaringen, op een manier dat de kennis positief kan bijdragen aan de dagelijkse praktijk van religieuze professionals ‘anno nu’.

De cursus ‘Innerlijke ervaring als schat’ biedt zowel oriënterende als praktisch toepasbare kennis. De deelnemers aan de cursus worden geoefend in het onderzoeken van innerlijke ervaring als potentiële voedingsbron van leven en geloven en worden vertrouwd gemaakt met de taal van de innerlijke ervaring: de taal van de ziel.

Harm schreef onlangs het boek Leef je eigen mythe waarin hij ook ingaat op deze thematiek. Lezingen over het boek zijn opgenomen in Vrijzinnig Perspectief. Van 27 september tot en met 29 september organiseert Harm rondom het boek ook een retraiteweekend in Barchem.

Meer informatie over de cursus 'Innerlijke ervaring als schat'

Deel dit