Praktische gids voor christelijke meditatie

Praktische gids voor christelijke meditatie

Na een theoretisch boek over christelijke meditatie, is er nu ook een praktische gids verschenen met daarin uitleg en tips over verschillende vormen van meditatie uit de christelijke traditie.

De gids is bedoeld voor gemeenteleden en groepsleiders van meditatiecursussen. In 2011 verscheen bij uitgeverij Boekencentrum al het Handboek christelijke meditatie onder redactie van Lex Boot, de vice-voorzitter van Vacare – meditatief platform van de Protestantse Kerk. In dat boek komt vooral de theoretische achtergrond van meditatie aan bod: hoe is zij ontstaan, welk doel dient zij en welke vormen bestaan er. Van Boot verschijnt nu het boekje Kleine gids voor christelijke meditatie waarin hij veel praktischer op de zaken ingaat: hoe ga je mediteren, wat moet je precies doen?

In het boekje komen verschillende meditatievormen aan bod, van mediteren met iconen en loopmeditaties tot mantrameditaties. Boot legt uit wat het eigene is van deze verschillende vormen en hoe je ze uitvoert, met daarbij de waarschuwing dat de weg van meditatie een lange weg is; het is niet zomaar iets wat je er even bij doet. Het vraagt aandacht en toewijding. Maar, zo weet Boot, voor degene die het volhoudt, levert meditatie ook veel op.

Meer informatie over het boek

Deel dit

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Column

  • Column: De grenzen van vergeven

    Iemand vergeven is moeilijk, concludeert Foekje Dijk. Ze vraagt zich af: moet je altijd blijven vergeven, of zijn er grenzen?