Preekevent Liberaal Christendom

Preekevent Liberaal Christendom

Wat kunnen we nog met Bijbelteksten die in de geschiedenis van kerk en christendom discriminatie en uitsluiting tot gevolg hadden? Tijdens het preekevent van Liberaal Christendom op 28 oktober in Nijmegen worden de winnaars bekendgemaakt van de preekschrijfwedstrijd Teksten met grote gevolgen.

Uit ruim zeventig inzendingen zijn in de categorieën theologen en niet-theologen drie preken genomineerd voor de titel ‘beste preek 2021’. Op donderdagavond 28 oktober worden de winnaars van beide categorieën bekendgemaakt in de Stevenskerk te Nijmegen. Na uitreiking van de hiervoor ontworpen wisselbokalen ‘beste preek’ door juryvoorzitter Monic Slingerland van dagblad Trouw worden de winnende preken door de makers ten gehore gebracht.

Het vervolg van de avond staat in het teken van 'de staat van de preek'. Wat kenmerkt een goede preek in deze tijd? Wordt er wel voldoende aandacht besteed aan lastige teksten? Is het fenomeen preek misschien passé? Een aantal theologen, waaronder Piet van Veldhuizen, Wouter Slob, en Wilma Hartogsveld gaan daarover onder leiding van Monic Slingerland in gesprek.

Het geheel wordt omlijst door verrassende orgelmuziek en samenzang van een voor deze gelegenheid geschreven lied. Er is natuurlijk ook ruimte voor ontmoeting in gesprek.

  • 28 oktober 2021
    Stevenskerk Nijmegen
    (Sint Stevenskerkhof 62 – 1 km vanaf Nijmegen CS)
    20.00 – 22.00 uur (inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur)
    Voor toegang tot dit evenement is het noodzakelijk een Corona-QR te tonen

Informatie over de wedstrijd is te vinden op de website www.liberaalchristendom.nl

Het is de tweede keer dat Liberaalchristendom.nl een preekschrijfwedstrijd organiseert.

Deel dit