Recensie: Handboek kerk en social media

Recensie: Handboek kerk en social media

Elke kerkelijke gemeente die aan de slag wil gaan met social media moet eigenlijk dit boek aanschaffen: het is werkelijk een handboek dat je alle ins en outs van Twitter, Facebook en andere vormen van social media bijbrengt.

Social media: je hoort er zoveel over, maar wat is het eigenlijk? En nog belangrijker: hoe gebruik je het en waarom gebruik je het? Het zijn vragen die in dit handboek aan bod komen.

Het eerste deel van het boek wil vooral informatief zijn: het somt de verschillende vormen van social media op en legt uit hoe we er mee aan de slag kunnen gaan. Die laatste vraag richt zich niet alleen op het technische vlak maar staat ook stil bij de vraag hoe we ons moeten gedragen op bijvoorbeeld Twitter. Niet onbelangrijk, want ook internet kan niet zonder gedragsnormen.

Het tweede deel van het boek bevat enkele meer praktische hoofdstukken die bespreken hoe en waarom kerken zich op social media kunnen presenteren: wat levert het op? Hoe gedraag je je als kerk op Twitter? Kan je online bidden?

Beide delen zijn interessant voor zowel actieve twitteraars als mensen die er nog vrijwel niets van weten. Zodoende is het een echte must have voor iedereen die namens de kerk bezig is op social media.

handboeksocialmedia310
Meer informatie:
Handboek kerk en social media
E. van den Berg & F. Bosman (red.)
Uitgeverij Boekencentrum

Deel dit