Recensie: Handboek kerk en social media

Recensie: Handboek kerk en social media

Elke kerkelijke gemeente die aan de slag wil gaan met social media moet eigenlijk dit boek aanschaffen: het is werkelijk een handboek dat je alle ins en outs van Twitter, Facebook en andere vormen van social media bijbrengt.

Social media: je hoort er zoveel over, maar wat is het eigenlijk? En nog belangrijker: hoe gebruik je het en waarom gebruik je het? Het zijn vragen die in dit handboek aan bod komen.

Het eerste deel van het boek wil vooral informatief zijn: het somt de verschillende vormen van social media op en legt uit hoe we er mee aan de slag kunnen gaan. Die laatste vraag richt zich niet alleen op het technische vlak maar staat ook stil bij de vraag hoe we ons moeten gedragen op bijvoorbeeld Twitter. Niet onbelangrijk, want ook internet kan niet zonder gedragsnormen.

Het tweede deel van het boek bevat enkele meer praktische hoofdstukken die bespreken hoe en waarom kerken zich op social media kunnen presenteren: wat levert het op? Hoe gedraag je je als kerk op Twitter? Kan je online bidden?

Beide delen zijn interessant voor zowel actieve twitteraars als mensen die er nog vrijwel niets van weten. Zodoende is het een echte must have voor iedereen die namens de kerk bezig is op social media.

handboeksocialmedia310
Meer informatie:
Handboek kerk en social media
E. van den Berg & F. Bosman (red.)
Uitgeverij Boekencentrum

Deel dit

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

25 Feb 2018
Haren Witte Kerkje

Muziek uit de hemel


11 Maa 2018
Assen DG-kerk

Lezing 'De kracht van kwetsbaarheid'


11 Maa 2018
Grote Kerk, Lekkerkerk

Muziek uit de hemel


Column

  • Column: Zonder dogma's gaat het geloof spreken

    Wat gebeurt er als we de dogma's laten vallen? Wat blijft er over? Erik Jan Tillema denkt dat we niet bang hoeven te zijn voor de gevolgen.