Scholen en kerken dekken tafels voor vluchtelingen

Scholen en kerken dekken tafels voor vluchtelingen

Kerk in Actie organiseert op 18 december de landelijke campagne ‘Tafels van Hoop, voor vluchtelingen’. 

De hulpverleningsorganisatie van de Protestantse Kerk roept scholen, buurthuizen en kerken op om op die dag een tafel te dekken waaraan wordt stilgestaan bij de situatie van bijvoorbeeld Syrische vluchtelingen. De actie sluit aan op de adventscampagne “Geef hoop aan kinderen op de vlucht” waarin Kerk in Actie aandacht vraagt voor vluchtelingen in Syrië, Libanon, Griekenland en Nederland.

In Syrië zijn ruim 12 van de 18 miljoen mensen op de vlucht. Een groot deel bevindt zich in het land zelf, anderen in omliggende landen zoals Libanon of Jordanië en een relatief klein deel is via levensgevaarlijke routes in Europa terechtgekomen. “Deze mensen hebben onze hulp door middel van betrokkenheid, gebed en financiële steun hard nodig. Juist nu er sprake is van wederopbouw”, aldus René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, die recent een bezoek bracht aan vluchtelingen in Nederland, Griekenland en Libanon.

Met Tafels van Hoop wil Kerk in Actie aandacht vragen voor de situatie van Syrische vluchtelingen. De organisatie hoopt dat onder meer kerken en scholen aan deze tafels het gesprek voeren over en mét vluchtelingen. “Onderzoek van EenVandaag wijst uit dat 94% van de vluchtelingen in Nederland zich eenzaam voelt, terwijl bekend is dat vriendschappen heel belangrijk zijn voor succesvolle integratie. Het is goed om met vrienden, leerlingen en kerkleden te eten, geld op te halen voor vluchtelingen, te praten over hun situatie, maar het geeft een extra dimensie om ook vluchtelingen uit te nodigen aan uw tafel”, aldus de Reuver.

Lokale organisatoren kunnen zich aanmelden via www.tafelsvanhoop.nl en ontvangen dan een stappenplan om de tafel te organiseren. Samen met Vluchtelingenwerk brengt Kerk in Actie de lokale organisatoren desgewenst ook in contact brengen met lokale AZC’s. Op 21 november 2017 is er een voorbereidingsavond in Utrecht voor geïnteresseerden, waarbij samen met medewerkers van Kerk in Actie en bewoners van het naastgelegen asielzoekerscentrum in Utrecht gegeten wordt.

Deel dit

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

22 Maa 2018
Boskoop Vrijzinnig Protestantse Kerk

Muziek uit de hemel


22 Maa 2018
Oudshoornse Kerk

Lezing ´Als je niet meer beter wordt´


28 Maa 2018
Elthetokerk Alblasserdam

Passieavond over 500 jaar reformatie


Column

  • Column: Een hemel op een doordeweekse dag

    Het leven is niet altijd even prettig, zo weet Foekje Dijk. Daarom is het belangrijk om te blijven lachen.