Vernieuwde website Zin in Opvoeding wil uitdagen

Vernieuwde website Zin in Opvoeding wil uitdagen

De geheel vernieuwde website van Zin in Opvoeding start met een nieuwe serie artikelen waarmee ouders aan het denken worden gezet.

Wat is het belangrijkste dat ik aan mijn kinderen willen meegeven? Die vraag wordt in de nieuwe serie voorgelegd aan verschillende ouders. Om zo ook de lezer aan het denken te zetten over deze vraag. 

‘Hoe voed ik mijn kinderen op tot evenwichtige mensen?’ is de belangrijkste opvoedvraag van Hilde, moeder van twee zonen. ‘Daarin zit zeker zelfstandigheid en het op een stevige manier in het leven staan, maar ook het op een gezonde manier keuzes kunnen maken – voor jezelf en met oog voor je omgeving. Dat er balans is tussen werk en vrije tijd. Dat je leuke dingen doet voor jezelf, maar ook voor iemand anders kan zorgen.’

Kim heeft twee dochters. Ze is moeder, maar wil niet dat dat haar hele leven claimt. Ze heeft ook nog een leuke baan, een partner en vriendinnen waar ze geregeld mee wil afspreken. Voor haar is de belangrijkste opvoedvraag dan ook: ‘Hoeveel ruimte mag ik zelf claimen?’

In de komende tijd verschijnen meer artikelen op de site waarin dezelfde vraag aan andere ouders wordt voorgelegd: aan moeders, vaders, ouders met jonge kinderen of met oudere kinderen.

Bezoek hier de vernieuwde website 

Deel dit

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Column

  • Column: Zonder dogma's gaat het geloof spreken

    Wat gebeurt er als we de dogma's laten vallen? Wat blijft er over? Erik Jan Tillema denkt dat we niet bang hoeven te zijn voor de gevolgen.