Vrijzinnig bidden

Vrijzinnig bidden

Wordt er nog wel genoeg gebeden in de kerk? Steeds meer gemeenteleden én predikanten vinden het lastig om de handen te vouwen.

Tot wie bid je? Kun je wel bidden als je god vooral als een vraag ziet? En hoe bid je? Het zijn vragen waar mensen mee kunnen worstelen en het kan er toe leiden dat iemand stopt met bidden. Maar ook met een vrijzinnig godsbeeld - zelfs als aan het bestaan van God wordt getwijfeld - is het goed mogelijk om te bidden.

Vanuit deze achtergrond laat de VVP een publicatie verschijnen over bidden: ‘Tussen vraag en antwoord. Vrijzinnig bidden in de praktijk’. Hierin komen vijf vrijzinnige voorgangers aan het woord. Ze leggen uit of en hoe ze bidden en illustreren hun verhalen met veel uitgeschreven gebeden. Het geheel kan gebruikt worden door andere voorgangers of gelovigen om aan het werk te gaan met het gebed: voorbij de schroom, voorbij de stilte. De publicatie wil anderen inspireren omdat bidden betekenisvol kan zijn.

De publicatie wordt op 8 mei gepresenteerd tijdens een studiedag, georganiseerd door de VVP en het Arminius Instituut. Tijdens de studiedag komen de auteurs aan het woord en wordt er met elkaar gesproken en gediscussieerd over het gebed.

Op deze manier wil de VVP een stimulans geven aan het vrijzinnige gebed.

’Tussen vraag en antwoord’ is vanaf 8 mei verkrijgbaar via het landelijke bureau van de VVP en kost € 15 exclusief verzendkosten. Naast de vele voorbeeldgebeden bevat het bijpassende illustraties van Corina van Riel. 

Deel dit

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 



Column

  • Column: De grenzen van vergeven

    Iemand vergeven is moeilijk, concludeert Foekje Dijk. Ze vraagt zich af: moet je altijd blijven vergeven, of zijn er grenzen?