Vrijzinnige hoogleraar goed gewaardeerd

Vrijzinnige hoogleraar goed gewaardeerd

Rick Benjamins, bijzonder hoogleraar vrijzinnige theologie, wordt beoordeeld als een van de beste docenten van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU).

Dat zegt Kees Boele, bestuurder van de universiteit, in een interview met het blad PThUnie, het tijdschrift van de protestantse predikantenopleiding.

‘Toen ik de studenten vroeg wie ze een topdocent vonden, noemden ze bijna allemaal Rick Benjamins. Ze zeiden: die man laat ons kennismaken met nieuwe literatuur, zet ons aan het denken, daagt ons uit en scherpt ons aan, maar laat het uiteindelijk aan onszelf wat we er mee doen. Hij brengt ons verder, academisch en ook spiritueel.’

Zowel theologiestudenten uit de linker- als de rechterflank van de kerk waren lovend over Benjamins. ‘Dan ben je als docent vanuit een bepaalde overtuiging kennelijk uitstekend in staat om in de volle breedte te inspireren,’ besluit Kees Boele.

Sinds 2012 ondersteunt de VVP Nederland de bijzondere leerstoel Vrijzinnige theologie die wordt bekleed door Rick Benjamins. De leerstoel is gevestigd aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Protestants Theologische Universiteit (PThU). In zijn functie als hoogleraar schreef Benjamins verschillende theologische boeken en was hij een van de drijvende krachten achter de succesvolle Vrijzinnige Lezing die elk jaar wordt georganiseerd.

Deel dit