Vrijzinnige Predikanten over de toekomst: Jessa van der Vaart

Vrijzinnige Predikanten over de toekomst: Jessa van der Vaart

Jessa van der Vaart (Vrijburg, Amsterdam) is na Matthijs de VriesYvonne Hiemstra en Hester Smits de vierde uit een reeks van vrijzinnige predikanten die Zinweb vraag naar de toekomst van vrijzinnigheid in Nederland. Zie voor meer informatie: jonge predikanten over toekomst vrijzinnigheid.

Ds. Jessa van der Vaart is predikant namens de VVP in Vrijburg, Amsterdam: 

“Eind augustus 1992 begon ik aan een studie Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Twee jaar later zwaaide ik om naar de studie Godgeleerdheid aan dezelfde universiteit. Na mijn afstuderen in 2000 kon ik meteen aan de slag als redacteur/verslaggever bij de Ikon-radio. In augustus 2001 kreeg ik de gelegenheid om als bureaumedewerker bij Vrijzinnig Centrum Vrijburg werkervaring op te doen in een kerkelijke gemeente. Na ruim een jaar achter de schermen bij deze gemeente te hebben gewerkt, vervolgde ik mijn studie bij de kerkelijke opleiding van de PKN aan de RU Leiden. Van 2005-2008 was ik werkzaam als vicaris voor het jeugd- en jongerenwerk bij de Kloosterkerk te Den Haag en sinds 8 juni 2008 ben ik als predikant verbonden aan te VVP te Amsterdam, met een bijzondere opdracht bij de Remonstrantse Broederschap.” (vrijburg.nl)

Deel dit

Steun de VVP

Laat de vrijzinnige vlinder vliegen.

WORD DONATEUR

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Column

  • Column: De grenzen van vergeven

    Iemand vergeven is moeilijk, concludeert Foekje Dijk. Ze vraagt zich af: moet je altijd blijven vergeven, of zijn er grenzen?