Wat is de erfenis van Kuitert?

Wat is de erfenis van Kuitert?

Was hij enkel een afbraaktheoloog? Hoogleraar vrijzinnige theologie Rick Benjamins gaat op zoek naar het antwoord op die vraag tijdens een tweedaagse predikantencursus.

‘Kuitert geldt als een afbraaktheoloog, maar zitten er in zijn latere boeken, vooral Over religie (2000) en Voor een tijd een plaats van God (2002) ook positieve aanknopingspunten voor een religieuze levenshouding en een theologie?’ zo vraagt Benjamins zich af. En: ‘Kuitert is beroemd of berucht geworden met zijn uitspraak dat alle spreken over boven van beneden komt. Hoe moeten we die uitspraak waarderen en is de theologie daarmee gediskwalificeerd?’

Sinds enkele jaren zijn predikanten van de PKN verplicht om cursussen te volgen in het kader van Permanente Educatie. Op 18 en 19 juni kunnen zij bij Benjamins in Groningen de cursus ‘Kuiterts erfenis’ volgen. De studiedagen bestaan uit een mix van achtergrondinformatie, tekstlezingen en gesprek om het belang van Kuiterts theologie voor ons vandaag te peilen.

Meer informatie en opgave

Deel dit

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer u op de

NIEUWSBRIEF

Zoeken

Contact

Vereniging van Vrijzinnige Protestanten
Joseph Haydnlaan 2a 
3533 AE Utrecht                       
030-8801497
info@vrijzinnig.nl
Klik hier voor meer contactgegevens

twitter310facebook

   

 Agenda

26 Aug 2018
Naaldwijk Oude Kerk

Ontmoetingszondag in Naaldwijk


01 Sep 2018
Foreestenhuis Hoorn

Vrijzinnig Event Noord-Holland in Opschudding


Column

  • Column: Hoe storend religie kan werken

    In ethische discussies moet religie geen grote rol spelen. De ratio en die ene regel uit de evangeliën des te meer, aldus Arne Jonges.