Van Gogh-dag groot succes

Van Gogh-dag groot succes

Van kunstliefhebbers die zeer bekend waren met de schilder tot mensen die Vincent van Gogh alleen van naam kenden: voor iedereen was de ontmoetingsdag van de VVP een zeer geslaagde dag.

Op 5 november vond de de jaarlijkse ontmoetingsdag van de VVP plaats, die dit keer in het teken stond van Vincent van Gogh. Tijdens het ochtendprogramma in de Regentessekerk in Apeldoorn werden de ruim zeventig bezoekers met een lezing van kunsthistorica Ank Adriaans voorbereid op het bezoek aan het Kröller Müller museum in de middag. Daar was de tijdelijke expositie ‘De vroege Van Gogh’ te zien.

Van Gogh is bekend geworden om zijn schilderijen met warme kleuren, maar de schilder begon zijn carrière met donkere tekeningen. Zijn loopbaan als evangelist in de arme mijnenstreken strandde en hij moest zich de schilderstechniek nog eigen maken. De tekeningen van de expositie zijn dan ook nog voorzichtig en eenvoudig. Het is oefenmateriaal.

Gidsen van het museum werkten de lezing van Adriaans verder uit zodat zelfs de de grootste kenners van Van Gogh nog iets nieuws leerden.

Naast het programma voor volwassenen, was er ook een kinderprogramma. De vrijzinnige jeugd ging onder begeleiding van kunstenaar Mark van Praagh zonnebloemen schilderen en in het museum hadden zij een aangepast programma.

Hieronder vindt u een fotoverslag van de dag:

 

Deel dit