VVP-themadag: Hoe vrijzinnig was Rembrandt?

VVP-themadag: Hoe vrijzinnig was Rembrandt?

Op 22 november organiseert de landelijke VVP in Vrijburg (Amsterdam) een themadag over de schilder Rembrandt en de mogelijke vrijzinnige verwijzingen in zijn werken.

Van harte nodigen wij u uit voor deze themadag in Vrijburg Amsterdam. In navolging van het succes van ons eeuwfeest willen wij u een boeiende en inspirerende dag aanbieden rond de werken van Rembrandt. Een leidraad van de dag is: waarom komen mensen, door de eeuwen heen en uit de hele wereld, naar Rembrandt kijken? Wij zullen ’s middags ook bezoek brengen aan het prachtig gerestaureerde Rijksmuseum in Amsterdam wat op zichzelf al een belevenis is.

In de ochtend is er een lezing door sociaal-geografe en theologe Gerda Hoekveld. Zij schreef het boek ‘De God van Rembrandt’. In haar visie was Rembrandt vrijzinnig en zij zal dat toelichten in haar lezing. Daarnaast zal Corrie Jacobs op zoek gaan naar wat Rembrandt uniek maakt. Wat brengen de mensen op zijn schilderijen bij ons te weeg? Het is iets met kijken, dat is zeker. In de middag kunt u zelf met opdrachten in groepjes aan de slag in het Rijksmuseum.

In het septembernummer van ons blad Vrijzinnig kunt u meer lezen over Rembrandt, met onder andere artikelen van Sophie Oosterwijk en Gerda Hoekveld. 

Het belooft een prachtige dag te worden waarbij wij u ook de gelegenheid bieden om kinderen en kleinkinderen van (ongeveer) 6 – 12 jaar mee te nemen. Voor hen is er een eigen programma met een interactief deel en een speciale rondleiding in het Rijksmuseum.

Voorlopig dagprogramma:

10.00 - 10.30 Ontvangst met koffie en thee

10.30 - 12.00 Ochtendprogramma met lezingen o.a. door Gerda Hoekveld

12.00 - 12:45 Lunch en ontmoeting

12:45 - 13:30 Met het Openbaar Vervoer naar het Rijkmuseum

13:30 – 15:30 Excursie Rijksmuseum (en u kunt natuurlijk ook langer blijven)

Opgave en kosten:

U kunt zich voor deze dag aanmelden tot 1 november bij het bureau per telefoon (030-2322155) of per e-mail (info@vrijzinnig.nl)

Deelname aan de dag kost € 20, exclusief vervoer en toegang Rijksmuseum.

Voor kinderen / kleinkinderen is de gehele dag gratis.

Wilt u alvast een voorproefje zien van vrijzinnige etsen van Rembrandt? Ga dan naar onze facebook.

Deel dit