Vrijzinnig Assen

VVP

Libanon

Libanon

Toen de wereld voor mij nog 'klein' was, kende ik het woord Libanon alleen nog maar vanuit de bijbel. Na een maaltijd pakte mijn vader de bijbel en las er aan de hand van een bijbelrooster op de scheurkalender een gedeelte uit voor.

Er was een bestellijst

Er was een bestellijst

Wat was het professioneel georganiseerd: aan de hand van een bestellijst jam en sap bestellen. Op de lijst stond een keur van jams en sappen, zoet of minder zoet, grote of minder grote verpakking.

Maatregelen

Maatregelen

Vermoedelijk zal uw eerste associatie bij het lezen van bovenstaand woord richting huidige coronacrisis gaan: herinneringen aan de maatregelen die genomen zijn en vooruitzien naar de maatregelen die waarschijnlijk helaas nog genomen moeten worden

Nieuwe voorganger per 1 januari 2021

Nieuwe voorganger per 1 januari 2021

Op 3 juli is de nieuwe voorganger die Foekje Dijk per 1 januari 2021 gaat opvolgen benoemd.
Hier alvast een korte kennismaking met hem.

 

Alles bestaat in zijn tegendeel...

Alles bestaat in zijn tegendeel...

Het was zover. Na vier maanden zaten we op zondagmorgen 5 juli eindelijk weer bij elkaar met maar liefst 36 kerkgangers. Op gepaste afstand uiteraard. Natuurlijk wat onwennig want je kon niet zelf je plaats uitzoeken of een kort gesprekje houden met wie naast je zat voor de dienst begon...

Streepjescode

Streepjescode

Pas geleden hoorde ik van iemand die in het laboratorium van het Wilhelmina Ziekenhuis was geweest voor bloedprikken dat op de afnamebuisjes een sticker met een streepjescode wordt geplakt.
Een streepjescode.

Gezamenlijke dienst met Jozefkerk

anderen

Op 21 juni om 10 uur begon de gezamenlijke kerkdienst van Vrijzinnig Assen en de Hervormde wijkgemeente Jozefkerk. Voorganger is Ds. Menso Rappoldt uit Emmen. Deze dienst is te zien op het YouTube kanaal van de Jozefkerk.

Bekijk de kerkdienst ยป

Meditatief 14 juni

Meditatief 14 juni

Lieve mensen,

In het inmiddels behoorlijk populaire boek van Charlie Mackesy 'De jongen, de mol, de vos en het paard' staan prachtige verhalen (en niet te vergeten tekeningen!) over de avonturen die de vier zeer verschillende figuren beleven.

[12 3 4 5  >>