Vrijzinnig Assen

VVP

Meditatief - Pinksteren

Meditatief - Pinksteren

Lieve mensen,

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: afgelopen week leerde ik een nieuw woord. Althans, bij mijn weten had ik er nog nooit van gehoord. Dit durf ik bijna niet te bekennen, want intuïtief ben ik dan misschien bang om voor dom versleten te worden?

Meditatief 24 mei

Meditatief 24 mei

Lieve mensen,

Na 'de persconferentie' (boeiend, dat er niet uitgelegd hoeft te worden wáár die over ging) van 6 mei jl. kopte mijn favoriete ochtendblad: 'Kabinet kiest route door nog onbekend terrein.' Wat sloot dit goed aan bij de inhoud van de meditaties van de afgelopen tijd.

Kerkdienst Vrijzinnig Assen

Kerkdienst Vrijzinnig Assen

Een korte dienst die deze week is opgenomen in de Jozefkerk, met als voorganger Foekje Dijk.

Meditatief 10 mei

Meditatief 10 mei

Lieve mensen

Stonden we in de vorige Weeknieuwsbrief in de meditatie stil bij het aanvankelijk groots opgezette bevrijdingsfeest van 75 jaar dat helaas door de huidige crisis niet groots gevierd kon en mocht worden, deze zondag van de 10e mei zullen velen stilstaan bij het feit dat het 80 jaar geleden is dat de oorlog uitbrak. Een immense tijd geleden.

Meditatief 3 mei

Meditatief 3 mei

Lieve mensen,

De komende dagen, 4 en 5 mei, staan we als Nederlandse bevolking weer collectief stil bij wat een woord als 'vrijheid' betekent. Of misschien juist bij wat het begrip 'onvrijheid' inhoudt.

Kerkdienst Vrijzinnig Hattem

Kerkdienst Vrijzinnig Hattem

Een korte dienst die deze week door RTV Hattem is opgenomen in het gebouw van Vrijzinnig Hattem, met als voorganger Foekje Dijk.

Meditatief 26 april

Meditatief 26 april

Lieve mensen,

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag 21 april op tv zal in menig huiskamer een traan zijn weggepinkt. En wellicht zaten tegelijkertijd in andere huiskamers gezinnen met jonge kinderen zachtjes te juichen.

De woestijn zal bloeien

De woestijn zal bloeien

Als ik uit mijn raam kijk, zie ik de pas omgewoelde en omgespitte aarde voor mijn stal (lees: studeerkamer). Deze ligt al een poosje zo te rusten. Over een week of twee á drie zal hierin het zaad van wilde bloemen gestrooid worden. Het is kennelijk beter om dat niet meteen in te zaaien: de grond moet er, volgens hen die er voor doorgeleerd hebben, eerst klaar voor zijn. Zo lijkt die rustende aarde een beetje op de vreemde tijd waarin wij momenteel leven.

[12 3 4 5  >>