Vrijzinnig Assen

VVP

Terug naar de bron...

Terug naar de bron...

… ons jaarthema, heeft mij aan het denken gezet. Welke bron wordt bedoeld? Levensbeschouwelijke bron? Persoonlijke bron? En zijn die beiden niet aan elkaar verwant?

Ik besloot op zoek te gaan naar iets wat ik beschouw als mijn bron. En ik denk dat die ligt in Goutum, toen der tijd een klein dorpje ten zuiden van Leeuwarden. Ik ben daar geboren in het dorp zelf en groeide op tussen de weilanden en de koeien op onze boerderij, net even buiten het dorp.

Gesprek met Jasper van der Horst

Gesprek met Jasper van der Horst

Op donderdag 14 januari jongstleden werd Jasper geïnterviewd door Cor Oosterhof in het programma Asserlei van Omroep Assen.

Oudejaarsdienst

Oudejaarsdienst

Met drie personen zaten we voor de televisie te kijken en luisteren naar de livestream van de Oudejaarsdienst. Wat een tegenstelling met vorig jaar, maar wat was het fijn dat dit mogelijk was, ook omdat het de allerlaatste keer was dat Foekje Dijk voorging als predikant van Assen.

Adventsdienst

Adventsdienst

Het thema van de adventsdienst op 20 december 2020 was 'Licht dat nooit meer dooft...' Wat was de dienst totaal anders dan we hadden gehoopt, maar de dienst was online te volgen. Een primeur, terwijl dit de laatste adventsviering in Assen was met onze Foekje Dijk.

Nieuwe voorganger

Nieuwe voorganger

Met ingang van 1 januari 2021 heeft Vrijzinnig Assen een nieuwe voorganger. Jasper van der Horst is de opvolger van Foekje Dijk, die na dertig jaar afscheid heeft genomen en van haar pensioen gaat genieten.

De mens onderweg ...

De mens onderweg ...

Op zaterdag 28 november 2020 was in de Jozefkerk de inspiratiebijeenkomst 'De mens onderweg...'
Met aandacht voor 30 jaar Foekje Dijk als voorganger van Vrijzinnig Assen.
Aan het eind van dit verslag staat een link naar het Youtube kanaal van de Jozefkerk waar u de bijeenkomst van 28 november in zijn geheel kunt zien en beluisteren.

Dromen

Dromen

Nee, bij dromen denk ik nu even niet de nachtelijke dromen of nachtmerries, maar juist aan de dagdroom. Er bestaat vermoedelijk geen mens die zichzelf nooit verliest in een soort van dromen over de toekomst. Hoe zal die komende tijd eruit zien, wat ben ik van plan om daaraan te doen?

Bewegen

Bewegen

Een enkele keer gebeurt er iets verrassend onverwachts. Dan kan het zijn dat de mens even boven zichzelf uitgetild wordt en geïnspireerd naar huis gaat. Het overkwam me tijdens een over het algemeen nogal zakelijke vergadering, waarin bestuurlijke dingen besproken moesten worden, veelal geen zaken die meteen inspirerend werken.

[12 3 4 5  >>