Vrijzinnig Assen

VVP

Hemelvaart in Tivoli

Hemelvaart in Tivoli

Ook dit jaar op donderdag 30 mei vieren we weer Hemelvaart in de open lucht. We doen dat deze keer niet in de Gouverneurstuin maar in het Openluchttheater Tivoli naast het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos. Mocht het slecht weer zijn wijken we uit naar de Adventskerk.

De Verwondering

De Verwondering

Zondag, 28 april jl. schakelde ik iets te laat in voor het televisieprogramma ‘De Verwondering’ en keek naar een programma dat niet geprogrammeerd stond in de tv-gids. Ik had dat gesprek zelfs al een keer eerder gezien. Wat was er aan de hand?

Bevrijding

Bevrijding

Wijdbeens, met verbeten gezichten en trage slagen komen ze me de laatste tijd steeds vaker tegemoet of halen ze me in. Veelal op rustige, zonnige weekenden waarin een gevoel van vrede op aarde dichterbij is dan op de jachtige doordeweekse werkdagen.

Waarheen pelgrim?

Waarheen pelgrim?

Tijdens de lezing van Frits de Lange op 4 april jl. in het Odd Fellowhuis schoot me een lied te binnen. Bij zoiets moet je oppassen dat je er niet op blijft voortborduren. Dat lukte, want hij, de schrijver van het boek ‘Heilige onrust, een pelgrimage naar het hart van religie’ was een boeiende verteller.

Stilte

Stilte

De in kerkelijke kringen zogenoemde Stille Week ligt voor ons uitgestrekt. De veertigdagentijd is bijna ten einde, Pasen komt dra. De in protestantse kringen overgenomen vastentijd van onze rooms-katholieke zusters en broeders heeft in deze veertigdagentijd bij vele gezinnen tot soberheid in het dagelijks leven geleid.

Rijkdom van trage verhalen

Rijkdom van trage verhalen

Lucas 6: 39-49 verhaalt hoe Jezus in gelijkenissen sprak: Als twee blinden elkaar leiden vallen ze in dezelfde kuil. Verwijder eerst de balk uit je eigen oog voordat je de splinter in het oog van de ander gaat proberen te verwijderen. Een gezonde boom brengt goede vruchten voort, een zieke boom slechte vruchten.

Wat het oog (niet) ziet

Wat het oog (niet) ziet

Soms duiken er plotseling een woorden of zinnen in mijn gedachten op, die mij terstond een tijdreis naar het verleden laat maken. Zoals deze: ‘De mens ziet wat voor ogen is, doch God ziet het harte aan …’ Waar deze tekst uit mijn kindertijd (ik was als kind altijd diep onder de indruk van de verhalen uit het bijbelboek Samuel) nu zo onverwacht vandaan komt?

Lichtik iz Gotz welt

Lichtik iz Gotz welt

(VOL LICHT IS GODS WERELD)

Kom kinderen, het voorjaar roept. De hemel is blauw, de lucht helder en overal ruikt het heerlijk naar de nieuwe bloemen. Ren toch heerlijk door het veld!  Zing en dans mee met de vogels, hoe heerlijk is Gods wereld!

[12 3 4 5  >>