Vrijzinnig Assen

VVP

Kerstverlichting

Kerstverlichting

De dagen zijn kort. Zo kort als het kan, in ons deel van de wereld. De meeste uren van het etmaal worden gekleurd door de nacht: donker. En er zijn dagen bij waarop het nauwelijks licht wil worden, zelfs niet midden overdag. Dan kun je de lamp de hele dag aanhouden.

Vrijzinnige Ontmoetingsdag

Vrijzinnige Ontmoetingsdag

In Amsterdam liepen op 6 november veertigduizend mensen mee in de Klimaatmars. Op diezelfde dag waren in de Geertekerk in Utrecht negentig mensen samengekomen voor de Vrijzinnige Ontmoetingsdag. Behalve dat er op die dag veel gesprekken gevoerd werden was er twee keer een moment van stilte.

Er was eens ...

Er was eens ...

Er was eens een dame die de kunst verstond om boeiend te vertellen. Ze werd uitgenodigd door de programmacommissie van Vrijzinnig Assen om een verhalenmiddag te verzorgen. Ze koos daarvoor uit verhalen van Anton Tsjechov en Godfried Bomans twee heel mooie.

De Jakobsladder

De Jakobsladder

Op de Inspiratiemiddag van 30 september maakten we met kunsthistorica Marian van Caspel in woorden en beelden een reis door de geschiedenis van de beeldende kunst met als onderwerp de 'Jakobsladder', de verbinding tussen aarde en hemel.

IS DE OPENHEID VERLOREN GEGAAN?

anderen

Soms lijkt het alsof onze openheid verloren is gegaan: niet alleen in het landschap dat wordt volgebouwd, maar ook in de manier waarop wij anderen tegemoet treden. Hoe komen we uit onze bubbels?
Voorganger Jasper van der Horst loopt op historische grond in de buurt van Zwolle en gaat op zoek naar dingen die ons open maken.

Bekijk de video ยป

Durven

Durven

September 2021, een nieuw verenigingsseizoen is begonnen. We zijn hoopvol begonnen, met een startzondag en een kalender die vol staat met activiteiten.

[12 3 4  >>