Vrijzinnig Assen

VVP

Kerstviering 23 december

Kerstviering 23 december

Dit jaar geen kerstavonddienst, maar een kerstviering op zondagmiddag 23 december a.s. Een samenzijn, feestelijk omkleed met glühwein, chocolademelk en kerstbrood. We beginnen om 16.00 uur en de kerk is open vanaf 15.30 uur om elkaar alvast te begroeten.

Bakkie Troost met Mooi Verhaal

Bakkie Troost met Mooi Verhaal

Wellicht heeft u in het Gezinsblad gelezen dat ‘Mooi Verhaal’ (een initiatief van stadspredikant Bert Altena) dit jaar opnieuw met een pop-up editie in het winkelcentrum ’t Forum komt. De officiële opening is op vrijdagavond 7 december, en het thema voor dit jaar luidt 'Kerst'.

Gul in december

Gul in december

De decembermaand is en blijft een bijzondere maand met vele kleuren en gezichten. Over kleuren en gezichten gesproken: natuurlijk is er de laatste jaren de niet aflatende, heftige discussie gaande over het uiterlijk van de hulp van Sinterklaas. De kleur van haar of zijn gezicht.

Op reis met de kleine prins

Op reis met de kleine prins

Een zomerse zondag in oktober. De kerk stroomt vol: bekende en minder bekende gezichten. Welkom. Welkom. Aan de hand van het boek 'op reis met de kleine prins' van Jean-Jacques Suurmond vertelt Hélène Westerik over een ongewone reis: 

Buiten de kaders...

Buiten de kaders...

Marcus 12: 18-27 vertelt over de Sadduceeën die Jezus vragen welke van de zeven mannen die een vrouw heeft gehad haar zal vergezellen bij de opstanding na de dood. Jezus gaat niet in op deze strikvraag, wijst hen op hun fundamentalisme en zegt onder andere:

Zhineng qigong

Zhineng qigong

Een moeilijk woord voor eenvoudige oefeningen om fit en stressvrij te blijven.
Het is een bewegingsleer uit China, waar gezond zijn en blijven tot een tweede natuur is geworden. Het zou wel eens een oplossing kunnen zijn om in onze overprikkelde, westerse wereld staande te blijven.

Weduwekleed

Weduwekleed

Het einde van het kerkelijk jaar nadert. Op de zondag voorafgaand aan de eerste advent wordt in vele geloofsgemeenschappen stilgestaan bij hen die door de dood zijn weggevallen. Hieraan denkend hoor ik nóg in mijn gedachten, al is het meer dan vijftig jaar geleden ...

Kwetsbaar licht ...

Kwetsbaar licht ...

Marcus 9: 38-50 vertelt het verhaal dat een vreemde die niet bij de groep volgelingen wil horen in naam van Jezus demonen zou hebben uitgedreven. Er breekt gekissebis uit. Jezus antwoordt onder meer: "Wie niet tegen ons is is voor ons."

[12 3 4 5  >>