Vrijzinnig Assen

VVP

Meditatief 5 april

Meditatief 5 april

Lieve mensen!

De stilte die momenteel heerst in de straten, de boulevards, de scholen en restaurants, de bossen en de tuinen lijkt wel illustratief voor de week die voor ons ligt. De week voorafgaand aan het christelijke paasfeest wordt binnen de kerkelijke geloofsgemeenschappen 'stille week' genoemd.

Eva Koerselman blogt

anderen

ROODKAPJE

Heel wat keren heb ik mijn kinderen het sprookje Roodkapje voorgelezen zonder daarbij ooit aandacht te schenken aan het woord 'kapje'. Dat hoefde ook niet want de bijgaande plaatjes illustreerden immers precies waar het om ging. Toch was het, zelfs in die tijd, al een redelijk archaïsch taalgebruik.

Lees meer »

Foekje Dijk op Omroep Assen

Foekje Dijk op Omroep Assen

Op donderdag 26 maart stond in het jaarprogramma van Vrijzinnig Assen een lezing verzorgd door kunsthistorica Marian van Caspel over 'De Pietà'.
Deze lezing is om bekende redenen niet doorgegaan. Vanuit Omroep Assen kwam de vraag of het mogelijk was dat er een telefonisch interview gehouden zou kunnen worden over dit voor de tijd van het jaar toepasselijke onderwerp.

Ontluiken

Ontluiken
Het is vermoedelijk al weer meer dan een kleine twintig jaar geleden. Ik scharrelde langzaam en aandachtig door de voorjaarstuin die ontwaakte rondom de beelden van Gees. Ergens, tussen het teer ontluikende groen van een jonge beukenboom, wiegde een …ja, hoe zal ik het noemen. Natuurlijk, ik zag een wiegend kunstwerkje op een lange steel, heel helder.

Meditatief 29 maart

Meditatief 29 maart

Lieve mensen!

En weer is het zondag ...
En weer is er geen viering waarbij we elkaar kunnen ontmoeten, een bemoedigend klopje op de schouder kunnen geven, samen een kopje thee of koffie drinken en uitwisselen hoe het met een ieder van ons gaat.

Alles anders

Alles anders

De agenda van de website wordt steeds leger.
Het kerkdienstenrooster tot eind mei, in 2019 zo zorgvuldig samengesteld, komt te vervallen. De inspiratiebijeenkomst met Stevo Akkerman op 17 mei en de viering op 1e pinksterdag in het gebouw van de Drentse Golfclub, met aansluitend het planten van onze 3e boom in het nabij gelegen Arboretum.

Meditatief 22 maart

Meditatief 22 maart

Lieve mensen,

Veel is er al gezegd en geschreven over de bizarre toestand waarin we wereldwijd terecht zijn gekomen. Wanneer we geconfronteerd worden met grote, ongrijpbare dingen (en het virus is onzichtbaar!) hebben we de neiging om elkaar op te zoeken, vast te houden en bemoedigend toe te spreken. En dat opzoeken kan momenteel helaas niet.

Bijzondere tijden...

Bijzondere tijden...

... vragen een bijzondere aanpak. Dit betekent dat er voorlopig geen kerkdiensten worden gehouden door Vrijzinnig Assen. U bent gewend op de website een opname van de laatstgehouden kerkdienst aan te treffen. Er is nu een tussenoplossing:

[12 3 4 5  >>