Vrijzinnig Assen

VVP

Op een terrasje

Op een terrasje

Op de zonnige woensdagmiddag van 6 juli ontmoetten velen van Vrijzinnig Assen elkaar op het terras van de Ponderosa aan de Rode Heklaan in Assen. Eenzelfde bijeenkomst als vorig jaar in de zomer. Het was toen zo’n succes dat het bestuur van de vereniging besloot weer zo’n middag te organiseren.

Jona

Jona

Jona

Als vrijzinnigen zijn we niet eenkennig, maar we weten waar we vandaan komen, namelijk uit de christelijke traditie. We laten ons als eerste inspireren door christelijke bronnen. Dus meestal kies ik op zondag voor een lezing uit de bijbel, soms aangevuld met teksten uit andere tradities.

Vieringen

anderen

Op het YouTube kanaal van Vrijzinnig Assen kunt u online de vieringen meebeleven. 
De meest recente viering is van zondag 31 juli. Jasper van der Horst ging in deze viering voor. Het thema: 
Rechtsgevoel

Liturgie

Bekijk de viering »

Levensvragen

Levensvragen

Wat zijn levensvragen? En hebben alle mensen daar last van?

Levensvragen steken vaak de kop op als het leven niet meer vanzelfsprekend is. Daar heeft niet iedereen last van, gelukkig niet. Maar vroeg of laat komen die momenten in ieders leven voorbij.

Gezamenlijke dienst met Jozefkerk

anderen

Op 29 mei om 10 uur begon de gezamenlijke kerkdienst van Vrijzinnig Assen en de Hervormde wijkgemeente Jozefkerk, met het thema 'Een brug over de kloof'. Voorganger Jasper van der Horst. Deze dienst is te zien op het YouTube kanaal van de Jozefkerk.

Liturgie

Bekijk de kerkdienst »

Vrijzinnigen zijn oud

Vrijzinnigen zijn oud

Vrijzinnigen zijn oud. Dat hoor ik nogal eens, als argument om niet bij vrijzinnigen te willen horen. Oud, dat wil zeggen dat er geen toekomst in zit. Het is een uitstervend ras, een aflopende zaak. Ik ben zelf natuurlijk het levende bewijs van het tegendeel. Als veertiger hoop ik nog een hele tijd mee te gaan.

[12 3 4 5  >>