Vrijzinnig Assen

VVP

Startzondag 12 september

anderen

Op zondag 12 september om 14.30 uur begon de dienst van Vrijzinnig Assen die dit keer in de Jozefkerk gehouden werd.
Voorganger was Jasper van der Horst.
Het thema van de dienst: 
Leven is durven

Bekijk de kerkdienst »

Politiek

Politiek

Er was een tijd dat ik de politiek met positieve belangstelling volgde. Die tijd is niet zo lang geleden. Er is zelfs een tijd geweest dat ik mij zelf op het politieke pad begaf, langer geleden. Nu weet ik het niet meer.

Gezamenlijke dienst met Jozefkerk

anderen

Op 29 augustus om 10 uur begon de gezamenlijke kerkdienst van Vrijzinnig Assen en de Hervormde wijkgemeente Jozefkerk. Voorganger Lydia van Ketel. Deze dienst is te zien op het YouTube kanaal van de Jozefkerk.

Bekijk de kerkdienst »

Als het water stijgt

Als het water stijgt

Op zondag 8 augustus, de eerste zondag na mijn vakantie, heb ik verteld over mijn kampeerervaring. We hadden onze tent opgezet naast een liefelijk riviertje. Als snel bleek dit geen handige plek. Na de eerste dag moesten we onze tent verplaatsen, want er was meer regen voorspeld en het water zou hoger kunnen komen.

Klaproos

Klaproos

Het lijkt of ik haar heel veel zie dit jaar: de klaproos. Her en der in bermen schieten ze op en soms is er een zee aan klaprozen bij elkaar. Het is een mooi gezicht, die heldere rode kleur. Het schijnt dat klaprozen vooral goed gedijen op kale grond, zoals een braakliggend terrein. 

Beleven

Beleven

Het lijkt alsof we gewend raken aan een leven met beperkingen. Is dat iets wat mensen eigen is, dat je in staat bent je aan te passen? Ik vermoed dat het een nuttig mechanisme is, dat we onze energie niet steken in verzet tegen wat je toch niet kunt veranderen. 

[12 3 4  >>