Vrijzinnig Assen

VVP

Levensvragen

Levensvragen

Wat zijn levensvragen? En hebben alle mensen daar last van?

Levensvragen steken vaak de kop op als het leven niet meer vanzelfsprekend is. Daar heeft niet iedereen last van, gelukkig niet. Maar vroeg of laat komen die momenten in ieders leven voorbij.

Vieringen

anderen

Op het YouTube kanaal van Vrijzinnig Assen kunt u online de vieringen meebeleven. 
De meest recente viering is van zondag 12 juni. Helene Westerik ging in deze viering voor. Het thema luidt: 
Met de wind

Liturgie

Bekijk de viering »

Gezamenlijke dienst met Jozefkerk

anderen

Op 29 mei om 10 uur begon de gezamenlijke kerkdienst van Vrijzinnig Assen en de Hervormde wijkgemeente Jozefkerk, met het thema 'Een brug over de kloof'. Voorganger Jasper van der Horst. Deze dienst is te zien op het YouTube kanaal van de Jozefkerk.

Liturgie

Bekijk de kerkdienst »

Vrijzinnigen zijn oud

Vrijzinnigen zijn oud

Vrijzinnigen zijn oud. Dat hoor ik nogal eens, als argument om niet bij vrijzinnigen te willen horen. Oud, dat wil zeggen dat er geen toekomst in zit. Het is een uitstervend ras, een aflopende zaak. Ik ben zelf natuurlijk het levende bewijs van het tegendeel. Als veertiger hoop ik nog een hele tijd mee te gaan.

Zin in de ouderdom

Zin in de ouderdom

De Inspiratiebijeenkomst op 20 april had als thema 'Zin in de ouderdom'. De spreker was Jan van Baardwijk, die samen met René Rosmolen een boek schreef over ouderdom met dezelfde titel. Jan van Baardwijk is predikant in Amersfoort en merkte ook daar dat ouderenwerk, zoals dat al zo lang plaatsvond in kerken, niet meer van deze tijd is.

Bloesem

Bloesem

En dan is het opeens volop lente! We zijn getrakteerd op prachtige paasdagen, zonovergoten, bloesem in de bomen. We kunnen naar buiten, we kunnen genieten, van de natuur en van mensen om ons heen. Het leven krijgt weer kleur.

[12 3 4  >>