Vrijzinnig Assen

VVP

Bewegen

Bewegen

Een enkele keer gebeurt er iets verrassend onverwachts. Dan kan het zijn dat de mens even boven zichzelf uitgetild wordt en geïnspireerd naar huis gaat. Het overkwam me tijdens een over het algemeen nogal zakelijke vergadering, waarin bestuurlijke dingen besproken moesten worden, veelal geen zaken die meteen inspirerend werken.

Verhalen vertellen

Verhalen vertellen

Voor 5 november staat in het jaarprogramma 2020 ’De mens onderweg...’ Peterine Kooymans gepland.
Peterine Kooymans is verhalenvertelster, het is haar werk en haar passie. Zij houdt van verschillende soorten verhalen. Van sprookjes tot verhalen uit de Bijbel. Van zelf verzonnen tot waar gebeurd.

Kwetsbaar

Kwetsbaar

Voor de dertig bezoekers van de Inspiratiemiddag op 11 oktober was alles prima voorbereid. Met een bekertje thee of koffie in de hand liep je naar je gereserveerde plaats, waar iets voor je klaar lag. Een heerlijk baksel en een programmaboekje.

En toen kwam de dag ...

En toen kwam de dag ...

De dag moest worden uitgesteld van 29 maart naar 3 oktober, maar toen was het zover.
De inzegening van de relatie van Margriet Kroon en Tieneke Nawijn vond plaats in de Adventskerk in het bijzijn van familie, vrienden en gemeenteleden van Vrijzinnig Assen.

Moria

Moria

STUUR EEN BERICHT NAAR DE REGERINGSPARTIJEN

Heeft u de mensonterende beelden gezien en berichten gelezen? Vraag de regeringspartijen om meer te doen voor de vluchtelingen op Lesbos. Meer dan alleen maar 100 vluchtelingen opnemen die in mindering komen op 100 andere vluchtelingen die anders in Nederland zouden worden opgenomen.
Met mensenlevens doe je toch geen handjeklap?!

Aandacht

Aandacht

Het bezoek is fijn. We zijn samen in de stilte aangekomen die soms onderlinge gesprekken een onverwachte verdieping geeft. Ze kijkt me nadenkend aan, probeert precies te formuleren en zegt dan: ‘Als ik diep binnen in mezelf kijk, besef ik wat ik werkelijk van anderen wil:....

Morgen wordt vandaag bedacht

Morgen wordt vandaag bedacht

Simone van der Laan riep in haar onlangs gehouden dienst op om na te denken over de toekomst, want: 'morgen wordt vandaag bedacht'. Zo luidde het thema van de viering.

zondag 6 september 2020

zondag 6 september 2020

Het ontroerde meteen: de foto op de liturgie. Een weerloos vogeltje in een mensenhand. 'Leven en laten leven...'. Gemakkelijk als het om een vogeltje gaat, maar van mens tot mens soms moeilijk. De woorden uit Lucas 17 gaan over menselijke relaties.

[12 3 4 5  >>