Vrijzinnig Assen

VVP

Vieringen

anderen

Op het YouTube kanaal van Vrijzinnig Assen kunt u online de vieringen meebeleven. 
De meest recente viering is van zondag 12 maart. Simone van der Laan ging in deze viering voor. Het thema: 
Begaanbaar

Liturgie

Bekijk de viering »

Het bezielde landschap

Het bezielde landschap

Inspiratiebijeenkomst met Kick Bras.

Kick Bras is een theoloog en kunstkenner die ons graag zou inspireren tot zoiets als 'groene spiritualiteit'. Hij schreef verschillende boeken, waaronder 'Het bezielde landschap'. Hierin laat hij van alles zien en lezen over spiritualiteit in landschapsschilderijen.

Stilte

Stilte

Waarvoor kom je op zondag naar een viering van Vrijzinnig Assen? Dat is een vraag die ik geregeld stel. Wat hoop je er te vinden? Welke onderdelen spreken je aan? De antwoorden zijn uiteraard niet allemaal hetzelfde, maar er is wel een bepaalde overeenkomst: men komt voor geluid. 

Universeel Soefisme

Universeel Soefisme

Op donderdag 17 november 2022 was onze gastspreker Gert van de Zande. Gert is voorzitter van de vereniging Universeel Soefisme Assen. Ondanks het onstuimige weer waren er zo’n dertig belangstellenden aanwezig in ons gebouw aan de Selma Lagerlöflaan, waaronder ook verschillende bezoekers van buiten onze vereniging.

Theatersolo door Kirsten Benschop

Theatersolo door Kirsten Benschop

Op de avond van 27 oktober 2022 was de kerkzaal van het Apostolisch Genootschap omgevormd tot een theater. Doordat in de uit-agenda’s van verschillende kranten aandacht was geschonken aan deze Inspiratiebijeenkomst van Vrijzinnig Assen waren er veel meer belangstellenden dan alleen de leden.
Kirsten presenteerde op een podium van enkele vierkante meters met slechts enkele attributen een heel mooie theatershow.

Nieuwsgierigheid

Nieuwsgierigheid

Wat zijn de mensen bij Vrijzinnig Assen nieuwsgierige mensen! Ik bedoel dat in de goede zin van het woord. Dat viel me direct op bij de eerste ontmoeting in het ‘winterseizoen’ dat net is begonnen. We zijn weer begonnen en daar ben ik blij mee. We organiseren allerlei activiteiten, we kunnen elkaar ontmoeten en ons laten inspireren. Echt mooi werk is dat, zowel voor de organisatoren als de deelnemers. Daar doen we het voor!

[12 3  >>