Vrijzinnig Assen

VVP

Vrijzinnigen zijn oud

Vrijzinnigen zijn oud

Vrijzinnigen zijn oud. Dat hoor ik nogal eens, als argument om niet bij vrijzinnigen te willen horen. Oud, dat wil zeggen dat er geen toekomst in zit. Het is een uitstervend ras, een aflopende zaak. Ik ben zelf natuurlijk het levende bewijs van het tegendeel. Als veertiger hoop ik nog een hele tijd mee te gaan.

Zin in de ouderdom

Zin in de ouderdom

De Inspiratiebijeenkomst op 20 april had als thema 'Zin in de ouderdom'. De spreker was Jan van Baardwijk, die samen met René Rosmolen een boek schreef over ouderdom met dezelfde titel. Jan van Baardwijk is predikant in Amersfoort en merkte ook daar dat ouderenwerk, zoals dat al zo lang plaatsvond in kerken, niet meer van deze tijd is.

Vieringen

anderen

Op het YouTube kanaal van Vrijzinnig Assen kunt u online de vieringen meebeleven. 
De meest recente viering is van zondag 1 mei. Jasper van der Horst gaat in deze viering voor. Het thema luidt: 
De prijs van vrijheid

Liturgie

Bekijk de viering »

Bloesem

Bloesem

En dan is het opeens volop lente! We zijn getrakteerd op prachtige paasdagen, zonovergoten, bloesem in de bomen. We kunnen naar buiten, we kunnen genieten, van de natuur en van mensen om ons heen. Het leven krijgt weer kleur.

Gezamenlijke dienst met Jozefkerk

anderen

Op 27 maart om 10 uur begon de gezamenlijke kerkdienst van Vrijzinnig Assen en de Hervormde wijkgemeente Jozefkerk, met het thema 'Intieme vreemden'. Voorganger Lydia van Ketel. Deze dienst is te zien op het YouTube kanaal van de Jozefkerk.

Bekijk de kerkdienst »

Literatuur als inspiratie

Literatuur als inspiratie

Op zondag 15 mei 2022 houdt Hetty Zock in het gebouw van het Apostolisch Genootschap een lezing over 'Harry Potter en de zin van het leven'. Het aanvangstijdstip is 14.30 uur. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 16.30 uur.
Er mag dan geklaagd worden over 'ontlezing', de vuistdikke boeken over Harry Potter worden (nog steeds) verslonden; zowel door jongeren als ouderen, trouwens.

[12 3 4 5  >>