Vrijzinnig Assen

VVP

Nieuwsgierigheid

Nieuwsgierigheid

Wat zijn de mensen bij Vrijzinnig Assen nieuwsgierige mensen! Ik bedoel dat in de goede zin van het woord. Dat viel me direct op bij de eerste ontmoeting in het ‘winterseizoen’ dat net is begonnen. We zijn weer begonnen en daar ben ik blij mee. We organiseren allerlei activiteiten, we kunnen elkaar ontmoeten en ons laten inspireren. Echt mooi werk is dat, zowel voor de organisatoren als de deelnemers. Daar doen we het voor!

Vieringen

anderen

Op het YouTube kanaal van Vrijzinnig Assen kunt u online de vieringen meebeleven. 
De meest recente viering is van zondag 11 september. Jasper van der Horst ging in deze viering voor. Het thema: 
Bezieling

Liturgie

Bekijk de viering »

Gezamenlijke dienst met Jozefkerk

anderen

Op 28 augustus om 10 uur begon de gezamenlijke kerkdienst van Vrijzinnig Assen en de Hervormde wijkgemeente Jozefkerk, met het thema 'Voor de liefhebbers'. Voorganger Ds. Klaas Douwes. Deze dienst is te zien op het YouTube kanaal van de Jozefkerk.

Liturgie

Bekijk de kerkdienst »

Op een terrasje

Op een terrasje

Op de zonnige woensdagmiddag van 6 juli ontmoetten velen van Vrijzinnig Assen elkaar op het terras van de Ponderosa aan de Rode Heklaan in Assen. Eenzelfde bijeenkomst als vorig jaar in de zomer. Het was toen zo’n succes dat het bestuur van de vereniging besloot weer zo’n middag te organiseren.

Jona

Jona

Jona

Als vrijzinnigen zijn we niet eenkennig, maar we weten waar we vandaan komen, namelijk uit de christelijke traditie. We laten ons als eerste inspireren door christelijke bronnen. Dus meestal kies ik op zondag voor een lezing uit de bijbel, soms aangevuld met teksten uit andere tradities.

Levensvragen

Levensvragen

Wat zijn levensvragen? En hebben alle mensen daar last van?

Levensvragen steken vaak de kop op als het leven niet meer vanzelfsprekend is. Daar heeft niet iedereen last van, gelukkig niet. Maar vroeg of laat komen die momenten in ieders leven voorbij.

[12 3 4  >>