Vrijzinnig Assen

VVP

Gezamenlijke dienst met Jozefkerk

anderen

Op 4 juni om 10 uur begon de gezamenlijke kerkdienst van Vrijzinnig Assen en de Hervormde wijkgemeente Jozefkerk, met het thema 'Zin in zingen'. Voorganger Ds. Jasper van der Horst. Deze dienst is te zien op het YouTube kanaal van de Jozefkerk.

Liturgie

Bekijk de kerkdienst »

Kamperen

Kamperen

Kamperen in het voorjaar is heerlijk. Voor mij is het maar twee nachtjes deze keer, maar toch een fijne belevenis. De avonden zijn lang en de dag begint vroeg. Om vijf uur in de ochtend een kakafonie aan vogelgeluiden!

Vieringen

anderen

Op het YouTube kanaal van Vrijzinnig Assen kunt u online de vieringen meebeleven. 
De meest recente viering is van zondag 14 mei. Ds. Yvonne Hiemstra ging in deze viering voor. Het thema: 
Een lege plek om te blijven

Liturgie

Bekijk de viering »

Bezielde landschappen

Bezielde landschappen

In 1859 kon de bevolking van New York naar een tentoonstelling die bestond uit slechts één schilderij: een landschap van 3,5 meter breed. Het was gemaakt door Frederic Edwin Church, die op deze manier de mensen meenam naar de imposante natuur van de Andes in Zuid Amerika. Een klein detail op het schilderij: een houten kruis, ergens op een paadje tussen al het groen, als symbool van goddelijke aanwezigheid in de natuur.

Paasgedachte

Paasgedachte

In de voorbereiding naar Pasen tref ik een tekst van de Amerikaanse spirituele leraar Adyashanti (in het boek Resurrecting Jesus). Hij schrijft hoe interessant het verhaal van Jezus is, als je het vergelijkt met verhalen uit andere religies.

Stilte

Stilte

Waarvoor kom je op zondag naar een viering van Vrijzinnig Assen? Dat is een vraag die ik geregeld stel. Wat hoop je er te vinden? Welke onderdelen spreken je aan? De antwoorden zijn uiteraard niet allemaal hetzelfde, maar er is wel een bepaalde overeenkomst: men komt voor geluid. 

[12  >>