Vrijzinnig Assen

VVP

Pelgrimspad in Noorwegen

Pelgrimspad in Noorwegen

Pelgrimspaden zijn de laatste jaren ongekend populair. Tienduizenden mensen lopen, om uiteen lopende redenen, naar Santiago. Maar ook Noorwegen kende al ver voor de reformatie zijn Pelgrimspaden. Een aantal daarvan liepen naar Trondheim, waar het graf van de heilige Olav zich bevond in de Nidaros kathedraal.

S-woord

S-woord

De maand van de spiritualiteit is al weer een poosje onderweg. Een hele maand lang kunnen we genieten van allerlei spirituele uitstapjes van een hoogstpersoonlijke weg naar binnen of juist de blik naar buiten gericht. Waarom eigenlijk een maand lang?

Oud en nieuw

Oud en nieuw

Aldus luidde het thema van de gezellige, druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst die we hielden in het Odd Fellowhuis op 6 januari jl.
Zowel oud als nieuw kwamen aan de orde door de bijdragen van de bestuursleden Betteke de Groot en Wim Postma.

Nashville-verklaring

homohuwelijk
Ook het bestuur van Vrijzinnig Assen heeft met ontzetting kennis genomen van de Nashville verklaring met betrekking tot mensen met uiteenlopende seksuele geaardheid. Op de website van de landelijk VVP is vandaag een verklaring geplaatst die we van harte ondersteunen: 'ANTI-LHBTI-VERKLARING IS GROTE STAP TERUG IN TIJD'

Klik om te lezen ┬╗

Over het doven van het licht

Over het doven van het licht

Op de avondmaalstafel voor in de kerk stond een kaars en keurig op een plankje ernaast lag een kaarsendover.
Een onverwachte rilling ging plotseling door me heen. Het zou toch niet de bedoeling zijn om de vlam van kaars met een kaarsendover uit te doen? 

Lichtpuntjes

Lichtpuntjes

In het kerkgebouw, de Doopsgezinde kerk in de Oranjestraat, was voor de dienst van Vrijzinnig Assen op 23 december veel aandacht besteed aan de kerstversiering. Het resultaat was bijzonder mooi. Voor de mensen die na binnenkomst in het gebouw rechtstreeks naar de ontmoetingsruimte waren gegaan ...

Buiten de kaders...

Buiten de kaders...

Marcus 12: 18-27 vertelt over de Sadducee├źn die Jezus vragen welke van de zeven mannen die een vrouw heeft gehad haar zal vergezellen bij de opstanding na de dood. Jezus gaat niet in op deze strikvraag, wijst hen op hun fundamentalisme en zegt onder andere: "Hij is geen god van doden maar van levenden".

Zhineng qigong

Zhineng qigong

Een moeilijk woord voor eenvoudige oefeningen om fit en stressvrij te blijven.
Het is een bewegingsleer uit China, waar gezond zijn en blijven tot een tweede natuur is geworden. Het zou wel eens een oplossing kunnen zijn om in onze overprikkelde, westerse wereld staande te blijven.

[12 3 4 5  >>