Vrijzinnig Assen

VVP

Iets doen

Iets doen

Wat kunnen we doen? Bijna twee weken na het begin van de oorlog in Oekraïne komt deze vraag naar boven. We zijn geschokt door wat er gebeurt en door de beelden die we zien. We vragen ons af wat de gevolgen zullen zijn, in de eerste plaats voor al die mensen die er nu middenin zitten en geen kant op kunnen, maar daarna toch ook voor onszelf. Is er een kans dat het onze kant op komt? We willen graag iets doen, om de mensen daarginds te helpen. We willen iets doen, om nog erger te voorkomen.

Viva La Frida!

Viva La Frida!

Op 16 februari 2022 vond een goed bezochte inspiratiemiddag plaats over het leven en werk van Frida Kahlo. Margaret Breukink, van Margaret Art, vertelde met veel enthousiasme over deze bijzondere Mexicaanse kunstenares.

Het virus van de angst

Het virus van de angst

Angst is een bijzonder verschijnsel. Iedereen heeft angst, als het goed is, want angst is op zich heel nuttig. Zonder angst kun je als mens niet overleven. Wie geen enkel gevaar ziet, krijgt zomaar een ongeluk dat al snel fataal kan zijn. Gelukkig hebben we een systeem in ons lijf dat ons tijdig kan waarschuwen. Angst is bij iedereen ingebakken

Zondagsfilm 23 januari

anderen

Zondagsfilm van Vrijzinnig Assen voor 23 januari met voorganger Jasper van der Horst.

Het thema van de film: 
Goede woorden

Bekijk de film »

Kerstverlichting

Kerstverlichting

De dagen zijn kort. Zo kort als het kan, in ons deel van de wereld. De meeste uren van het etmaal worden gekleurd door de nacht: donker. En er zijn dagen bij waarop het nauwelijks licht wil worden, zelfs niet midden overdag. Dan kun je de lamp de hele dag aanhouden.

Vrijzinnige Ontmoetingsdag

Vrijzinnige Ontmoetingsdag

In Amsterdam liepen op 6 november veertigduizend mensen mee in de Klimaatmars. Op diezelfde dag waren in de Geertekerk in Utrecht negentig mensen samengekomen voor de Vrijzinnige Ontmoetingsdag. Behalve dat er op die dag veel gesprekken gevoerd werden was er twee keer een moment van stilte.

<<  1 [23 4 5  >>