Vrijzinnig Assen

VVP

Terug naar de bron-4

Terug naar de bron-4

Mijn ouders zorgden er voor dat ik kon opgroeien tot een welopgevoed meisje. Op mijn 14e jaar werd ik een keurige zondagschool juf. Weliswaar op een vrijzinnige zondagschool, maar toch…..

Het was beter dan niets vonden mijn orthodox -hervormde ouders.

Terug naar de bron-3

Terug naar de bron-3

Voor mij een experiment, en voor jullie misschien ook, maar terwijl de sneeuwvlokjes langs mijn raam voorbijkomen, ga ik eens proberen een stukje te schrijven voor onze site. Ik hoop dat het originele verzoek van Jasper en Theun om op deze manier dingen met elkaar te gaan delen tot veel respons zal leiden!

Terug naar de bron-2

Terug naar de bron-2

Dit wordt niet een verhaal van ‘terug naar mijn roots’ of van terug kijken op mijn leven. Maar van een fietstocht die Henk en ik in 2019 fietsten.

De meeste zomers maken wij een lange fietstocht. Meestal fietsen we in Nederland van Ben B naar Ben B.

Aarde en Adem

Aarde en Adem

We zitten hier in een mooie lentetuin, zei Fride Bonda, de voorganger in de dienst van verbintenis op 24 januari. Die voorjaarstuin was het liturgisch centrum van het gebouw van het Apostolisch Genootschap. Leden van het bestuur van Vrijzinnig Assen hadden die metamorfose verricht met heel veel bloemen, planten en bolletjes, aangeleverd door leden van Vrijzinnig Assen.

Terug naar de bron...

Terug naar de bron...

… ons jaarthema, heeft mij aan het denken gezet. Welke bron wordt bedoeld? Levensbeschouwelijke bron? Persoonlijke bron? En zijn die beiden niet aan elkaar verwant?

Ik besloot op zoek te gaan naar iets wat ik beschouw als mijn bron. En ik denk dat die ligt in Goutum, toen der tijd een klein dorpje ten zuiden van Leeuwarden. Ik ben daar geboren in het dorp zelf en groeide op tussen de weilanden en de koeien op onze boerderij, net even buiten het dorp.

Gesprek met Jasper van der Horst

Gesprek met Jasper van der Horst

Op donderdag 14 januari jongstleden werd Jasper geïnterviewd door Cor Oosterhof in het programma Asserlei van Omroep Assen.

<<  1 [23 4 5  >>