Vrijzinnig Assen

VVP

Er was eens ...

Er was eens ...

Er was eens een dame die de kunst verstond om boeiend te vertellen. Ze werd uitgenodigd door de programmacommissie van Vrijzinnig Assen om een verhalenmiddag te verzorgen. Ze koos daarvoor uit verhalen van Anton Tsjechov en Godfried Bomans twee heel mooie.

De Jakobsladder

De Jakobsladder

Op de Inspiratiemiddag van 30 september maakten we met kunsthistorica Marian van Caspel in woorden en beelden een reis door de geschiedenis van de beeldende kunst met als onderwerp de 'Jakobsladder', de verbinding tussen aarde en hemel.

IS DE OPENHEID VERLOREN GEGAAN?

anderen

Soms lijkt het alsof onze openheid verloren is gegaan: niet alleen in het landschap dat wordt volgebouwd, maar ook in de manier waarop wij anderen tegemoet treden. Hoe komen we uit onze bubbels?
Voorganger Jasper van der Horst loopt op historische grond in de buurt van Zwolle en gaat op zoek naar dingen die ons open maken.

Bekijk de video »

Durven

Durven

September 2021, een nieuw verenigingsseizoen is begonnen. We zijn hoopvol begonnen, met een startzondag en een kalender die vol staat met activiteiten.

Uitzicht

anderen

Op 19 september zouden alle Drentse vrijzinnigen elkaar kunnen ontmoeten in de Grote kerk van Emmen. Vanwege de corona-maatregelen is deze bijeenkomst niet doorgegaan. Wel hebben de voorgangers samen een filmpje gemaakt. Het gaat over uitzicht, onder andere het vooruitzicht van alsnog een ontmoeting in het voorjaar van 2022.

Bekijk de film »

Lintje voor Marian Dikken

Lintje voor Marian Dikken

Op de tonen van 'Binnenkomst van de notabelen' van François Couperin kwamen ze binnen: burgemeester Marco Out met familie en vrienden van Marian.
De burgemeester sprak eerst in het algemeen over Vrijzinnig Assen. Onder een andere naam, maar met dezelfde beginselen bestond Vrijzinnig Assen vorig jaar 115 jaar.

<<  1 2 [34 5  >>