Vrijzinnig Assen

VVP

Oudejaarsdienst

Oudejaarsdienst

Met drie personen zaten we voor de televisie te kijken en luisteren naar de livestream van de Oudejaarsdienst. Wat een tegenstelling met vorig jaar, maar wat was het fijn dat dit mogelijk was, ook omdat het de allerlaatste keer was dat Foekje Dijk voorging als predikant van Assen.

Adventsdienst

Adventsdienst

Het thema van de adventsdienst op 20 december 2020 was 'Licht dat nooit meer dooft...' Wat was de dienst totaal anders dan we hadden gehoopt, maar de dienst was online te volgen. Een primeur, terwijl dit de laatste adventsviering in Assen was met onze Foekje Dijk.

Kwetsbaar

Kwetsbaar

Voor de dertig bezoekers van de Inspiratiemiddag op 11 oktober was alles prima voorbereid. Met een bekertje thee of koffie in de hand liep je naar je gereserveerde plaats, waar iets voor je klaar lag. Een heerlijk baksel en een programmaboekje.

En toen kwam de dag ...

En toen kwam de dag ...

De dag moest worden uitgesteld van 29 maart naar 3 oktober, maar toen was het zover.
De inzegening van de relatie van Margriet Kroon en Tieneke Nawijn vond plaats in de Adventskerk in het bijzijn van familie, vrienden en gemeenteleden van Vrijzinnig Assen.

Morgen wordt vandaag bedacht

Morgen wordt vandaag bedacht

Simone van der Laan riep in haar onlangs gehouden dienst op om na te denken over de toekomst, want: 'morgen wordt vandaag bedacht'. Zo luidde het thema van de viering.

zondag 6 september 2020

zondag 6 september 2020

Het ontroerde meteen: de foto op de liturgie. Een weerloos vogeltje in een mensenhand. 'Leven en laten leven...'. Gemakkelijk als het om een vogeltje gaat, maar van mens tot mens soms moeilijk. De woorden uit Lucas 17 gaan over menselijke relaties.

<<  1 2 [34 5  >>