Vrijzinnig Assen

VVP

Iets doen

Iets doen

Wat kunnen we doen? Bijna twee weken na het begin van de oorlog in Oekraïne komt deze vraag naar boven. We zijn geschokt door wat er gebeurt en door de beelden die we zien. We vragen ons af wat de gevolgen zullen zijn, in de eerste plaats voor al die mensen die er nu middenin zitten en geen kant op kunnen, maar daarna toch ook voor onszelf. Is er een kans dat het onze kant op komt? We willen graag iets doen, om de mensen daarginds te helpen. We willen iets doen, om nog erger te voorkomen.

Er was eens ...

Er was eens ...

Er was eens een dame die de kunst verstond om boeiend te vertellen. Ze werd uitgenodigd door de programmacommissie van Vrijzinnig Assen om een verhalenmiddag te verzorgen. Ze koos daarvoor uit verhalen van Anton Tsjechov en Godfried Bomans twee heel mooie.

Politiek

Politiek

Er was een tijd dat ik de politiek met positieve belangstelling volgde. Die tijd is niet zo lang geleden. Er is zelfs een tijd geweest dat ik mij zelf op het politieke pad begaf, langer geleden. Nu weet ik het niet meer.

Columns van Wiebe Kamminga

Columns van Wiebe Kamminga

Filosofietjes die Wiebe Kamminga een aantal jaar geleden schreef voor het Kerkblad.  
  

... Planten met zaad ...

... Planten met zaad ...

God zei: "Er moet van alles groeien op het land. Planten met zaad en bomen met vruchten". En zo gebeurde het.
[Genesis 1:11, BGT]

En in de Bijbel vind je ze dan ook volop.
Ze worden vermeld in diverse bijbelboeken.

Een leven lang vrijzinnig

Een leven lang vrijzinnig

De laatste jaren zijn veel mensen bezig met geloofsvragen, godsdienstige richtingen enzovoorts.
Zo wordt mij nog wel eens gevraagd: 'Waarom ben je Vrijzinnig?' Ik probeer die vraag te beantwoorden aan de hand van een essentieel stukje van mijn leven.

<<  1 2 [3