Vrijzinnig Assen

VVP

Politiek

Politiek

Er was een tijd dat ik de politiek met positieve belangstelling volgde. Die tijd is niet zo lang geleden. Er is zelfs een tijd geweest dat ik mij zelf op het politieke pad begaf, langer geleden. Nu weet ik het niet meer.

Als het water stijgt

Als het water stijgt

Op zondag 8 augustus, de eerste zondag na mijn vakantie, heb ik verteld over mijn kampeerervaring. We hadden onze tent opgezet naast een liefelijk riviertje. Als snel bleek dit geen handige plek. Na de eerste dag moesten we onze tent verplaatsen, want er was meer regen voorspeld en het water zou hoger kunnen komen.

Klaproos

Klaproos

Het lijkt of ik haar heel veel zie dit jaar: de klaproos. Her en der in bermen schieten ze op en soms is er een zee aan klaprozen bij elkaar. Het is een mooi gezicht, die heldere rode kleur. Het schijnt dat klaprozen vooral goed gedijen op kale grond, zoals een braakliggend terrein. 

Beleven

Beleven

Het lijkt alsof we gewend raken aan een leven met beperkingen. Is dat iets wat mensen eigen is, dat je in staat bent je aan te passen? Ik vermoed dat het een nuttig mechanisme is, dat we onze energie niet steken in verzet tegen wat je toch niet kunt veranderen. 

Op een terrasje

Op een terrasje

Het is donderdag 20 mei, een prachtige zonnige dag, de enige tussen de buienrijke dagen. Na lange tijd, te lang voor velen, kunnen we weer samen zijn, buiten, niet in een tuin bij één van de leden van Vrijzinnig Assen, maar op het terras van Ponderosa aan de Heklaan in Assen.

Columns van Wiebe Kamminga

Columns van Wiebe Kamminga

Filosofietjes die Wiebe Kamminga een aantal jaar geleden schreef voor het Kerkblad.  
  

<<  1 2 3 [45  >>